Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Nije moj sektor zadužen za to'

Bezer: Nisam kriv za Oryx

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pomoćnik pročelnika Gradskog ureda za promet Mijo Bezer odbacio je danas optužbe Sindikata hrvatskog vozača da je odgovoran za kaos na tržištu auto taksi prijevoza zbog kojih se Oryx grupa povukla iz tog posla nezadovoljna nelojalnom konkurencijom i najavila otpuštanje 250 vozača.

Bezer je na konferenciji za novinare u Gradskoj upravi je pojasnio da Grad nije sklapao ugovore s vozačima i da su tvrtke koje su ušle u pružanje usluge taxi prijevoza to učinile na vlastitu odgovornost te da on ne može prihvatiti krivnju za nastalu situaciju. Također je dodao da se ured nije miješao u poslovanje Oryx grupe.

Vezano uz optužbe tog sindikata da je dopustio nelegalnu i nelojalnu konkurenciju tvrtke MV prijevoz u obavljanju taxi prijevoza u Gradu Zagrebu, iako je registrirana u Svetoj Nedjelji, Bezer je rekao da za to nije nadležno gradsko redarstvo, nego Državni inspektorat i inspekcija cestovnog prometa Ministarstva mora, prometa i infrastrukture. Pojasnio je da taxi prijevoznici iz druge jedinice lokalne samuprave mogu obavljati taxi prijevoz na području Grada Zagreba samo ako je potpisan takav sporazum, što sa predstavnicima Svete Nedjelje nije slučaj. Grad Zagreb im je dao do znanja da za to nije zainteresiran, što nisu poštivali, tvrdi Bezer.

Pročitajte i ovo Ilustracija Dobra odluka Stiže novost koja će se svidjeti svim korisnicima taksija: "To je veliki iskorak..." Slika nije dostupna Prepoznali se pa reagirali Cammeo: Nismo mi krivi Oryxu, nisu proučili tržište

>> Cammeo ponudio posao otpuštenim vozačima Oryxa

Također je odbacio optužbe sindikata da favorizira tvrtku Cammeo u odnosu na druge taxi prijevoznike, a to je potkrijepio činjenicom da u drugom krugu izdavanja licenci ta tvrtka nije dobila ni jednu. Bezer nije želio ulaziti u razloge odustajanja vlasnika tvrtke Oryx Pave Zubaka od taxi prijevoza, no pročitao je dijelove njegovog pisma u kojem navodi da Gradski ured za promet nije odgovoran za njegovo odustajanje.

'USKOK me nije kontaktirao'

Bezer je rekao da će o raspisivanju novog natječaja za dobivanje licence za taxi prijevoz odlučiti gradonačelnik i da će se pri tom poštivati odluka Gradske skupštine da na 600 stanovnika dolazi jedno taxi vozilo.

Na novinarski upit o prijavi USKOK-u protiv njega zbog primanja mita radi pogodovanja tvrtki Cammeo, Bezer je odbacio rekavši da ga USKOK nije kontaktirao i da će izjavu o tome, bude li potrebno, dati policiji. ‘Na mene se baca ljaga, no ja se time ne želim služiti’, rekao je Bezer.

Pomoćnik pročelnika Gradskog ureda za promet Mate Kraljević napomenuo je da je nakon kontrole od 80 taxi vozila izdano 30 prekršajnih naloga. Nije želio iznositi podatke iz kojih su tvrtki najčešći prekršitelji, dok se postupak ne dovrši, navodeći tek da je najčešći prekršaj bio neisticanje cjenika unutar vozila. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene