Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Više cijene prijevoza

Bernardić: Odluka o poskupljenju nikoga ne veseli

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Davor Bernardić rekao da poskupljenje cijena gradskog prijevoza dolaze u iznimno teškom trenutku za građane te da ta odluka nikoga ne veseli.

'Činjenica je da se cijena ZET-a i komunalnih usluga u Zagrebu nisu mijenjale posljednje četiri godine, ali ovo poskupljenje dolazi u iznimno teškom trenutku za građane' rekao je Bernardić u izjavi novinarima u zagrebačkoj Gradskoj skupštini.

Također, kazao je da je situacija u Hrvatskoj teška te ćemo posljedice krize koja je, kako je rekao, endogena i generira na dulji niz godina, osjećati još godinama.

Bernardić je naglasio kako je zadaća izvršne vlasti u gradu, koju čine gradonačelnik Milan Bandić i Uprava Zagrebačkog holdinga, stvaranje pretpostavke da građani mogu raditi i živjeti od svog rada te mogu plaćati javni prijevoz, koji je još uvijek najeftiniji u Hrvatskoj.

Pročitajte i ovo Grah skuplji od mesa - 3 Inflatorni šok Nekad težačka namirnica danas je skuplja od mesa! Na tržnicama vlada potpuni kaos, sve prate i tajni kupci Slika nije dostupna Promjene u javnom prijevozu Stigle nove karte, vozači više ne prodaju sve: Od danas nova pravila u ZET-u, pripremite se za vožnju na vrijeme

>> Zagrebački holding odobrio poskupljenje ZET-a

'Volio bih reći da cijenu karata ZET-a treba pojeftiniti, ali to ne bi bilo odgovorno od mene' kazao je Bernardić izrazivši nadu da je populistička i neodgovorna politika u Hrvatskoj doživjela konačni kraj.

Upitan je li populistička politika to da se PDV na vodu od 1. ožujka spušta s 23 na 10 posto, a 25 posto građana u Hrvatskoj to neće osjetiti, Bernardić je podsjetio da je bitna stavka u cijeni vode i naknada za pročišćavanje otpadnih voda što je u ingerenciji Zagrebačkih otpadnih voda (ZOV), te Skupština Zagrebačkog holdinga nije o tome nadležna odlučivati.

Predsjednik zagrebačke Gradske skupštine rekao je da će Skupština danas odlučivati i o utvrđivanju naknada za razvoj javne vodoopskrbne mreže, a poskupljenje po toj naknadi bit će oko pet posto. 'Sve drugo nije u ingerenciji Gradske skupštine' rekao je Bernardić. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene