Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Razrješen Šprem

Bernardić novi predsjednik zagrebačke Gradske skupštine

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zastupnici zagrebačke Gradske skupštine na današnjoj su sjednici razriješiti dužnosti njezinog dosadašnjeg predsjednika Borisa Šprema zbog odlaska na dužnost predsjednika Hrvatskog sabora, a na njegovo mjesto imenovali Davora Bernardića, predsjednika zagrebačkog SDP-a i dosadašnjeg predsjednika Kluba zastupnika SDP-a u skupštini.

Bernardić je u nastupnom govoru istaknuo kako to za njega znači dodatnu odgovornost te naglasio kako će nastojati unaprijediti rad skupštine u smislu učinkovitosti i još boljeg razumijevanja te iskrene suradnje i otvorenosti prema građanima.

Rekao je kako će u radu zadržati i unaprijediti sve ono što je bilo dobro, ali i biti otvoren za nove ideje i energiju koja je potrebna gradu Zagrebu. Pozvao je građane da daju primjedbe, prijedloge i sugestije, koje će nastojati riješiti, te je najavio otvaranje ureda za susrete zastupnika s građanima.

Novi predsjednik Gradske skupštine Davor Bernardić gradski je i zastupnik Hrvatskog sabora te potpredsjednik saborskog Odbora za informiranje, informatizaciju i medije i član Odbora za lokalnu i područnu (regionalnu) samoupravu.

Davor Bernardić rođen je 5. siječnja 1980. godine u Zagrebu gdje je na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu (PMF-u) diplomirao fiziku. Bio je dvostruki državni prvak i reprezentativac u fizici, a za vrijeme studija proglašen top studentom. Nakon završenog studija postaje znanstveni novak te asistent na PMF-u. Polaznik je poslijediplomskog studija iz financija na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu.

Zastupnici su prihvatili i razrješenja pojedinih zastupnika zbog odlaska na nove dužnosti i imenovanja njihovih zamjenika, pa je tako zastupnika Borisa Šprema naslijedio Tin Pažur, Miranda Mrsića Dalibor Prevendar, Tomislava Sauchu Zdravko Žvorc, a Ivu Prpić Petar Kurečić (svi SDP). Novoimenovani zastupnici svečano su prisegnuli. Novoizabrani tajnik Gradske skupštine je Dejan Subotić. Na toj je dužnosti zamijenio Jadranku Blažević koja je otišla na mjesto zamjenice tajnika i tajnice plenarne sjednice Hrvatskog sabora.

U aktualnom satu zastupnik Marin Knezović (SDP) upitao je koliko je utrka svjetskog skijaškog kupa na Sljemenu koštala Grad, ustvrdivši da je za grad ostvarena premala korist u odnosu na utrošeni novac, na što mu je gradonačelnik Milan Bandić odgovorio da Grad daje 4,5 milijuna kuna i da se taj novac višestruko vraća, jer građani mogu skijati na Sljemenu i da je nemjerljiva promidžba za Zagreb i Hrvatsku. Pozvao je Knezovića da ako ima dokaze o mogućim nezakonitostima o tome izvijesti nadležna tijela.

Stjepan Horvat (HSS) upitao je o nastavku radova na spajanju nove Branimirove, a gradonačelnik Bandić je rekao kako očekuje da će biti dovršena do jeseni izrazivši žaljenje što to nije učinjeno i prije. (Hina)

Pročitajte i ovo Policija, ubojstvo kod bolnice - 5 tijelo je bilo uz Savu Detalji strašnog ubojstva na savskom nasipu: Ubojica i žrtva bili su u vezi Požar na Jarunu Još nepoznat uzrok Požar u Zagrebu: Iz zgrade izlazio crni dim, intervenirala hitna pomoć

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene