Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Razvojni izazovi

Bernardić: Hrvatska je danas mogla biti uspješnija zemlja da nije bilo pretvorbe i privatizacije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Lider oporbe u Hrvatskoj Davor Bernardić istaknuo je da bi Hrvatska bila uspješnija ''zemlja da smo više razgovarali u posljednjih 25 godina'', te pozvao vladajuće da naprave plan kako osigurati hrvatsku energetsku neovisnost.

''Hrvatska je danas mogla biti uspješnija zemlja da nije bilo pretvorbe i privatizacije i da se u društvu više razgovaralo. Da je postojao dijalog u hrvatsko društvu ključnih razvojnih izazova. 25 godina nakon hrvatske nezavisnosti mi danas ne razgovaramo kao vlast i opozicija'', rekao je čelnik SDP-a Davor Bernardić tijekom obilježavala 25. obljetnice međunarodnog priznanja Republike Hrvatske u Saboru.

Pročitajte i ovo Davor Bernardić Reagirao Grad Zagreb Bernardić objavio dokumente: "Ovo je jedna od najvećih afera dosad" Prosvjedi u Bilbau - 1 28 tisuća na ulicama Baski u Španjolskoj traže neovisnost: "Mi smo nacija"

''Zato pozivam vladajuće i odgovorne da zajedno definiramo razvojne prioritete naše zemlje i ponudimo viziju 21. stoljeća naše domovine, viziju do 2050. Jer nakon EU i NATO-a, kao što je to rekao jedan dječačić nedavno u parlamentu, Hrvatska nema niti jedan drugi strateški cilj. Sa nezavisnosti, ulaskom u NATO i EU, kao da su završili naši strateški ciljevi. To ne smije biti tako. Hrvatska mora postati moderna, demokratska razvijena europska država i dužni smo graditi dobro društvo u kojem će svaki pojedinac moći živjeti dobro i ostvarivati sve svoje kreativne ideje'', rekao je i pozvao vladajuće na razgovor o tome kako osigurati hrvatsku energetsku neovisnost, a to se posebno tiče Ine i HEP-a.

Na pitanje jesu li mu premijer Andrej Plenković i predsjednik Sabora Božo Petrov odgovorili na taj poziv rekao je: '' Na žalost nisu''.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene