Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Imovinska kartica

Benčić se posipa pepelom: "Sasvim je drugo kad namjerno ne prijaviš dva milijuna eura od tvrtke koja posluje s državom"

Aktualno Galerija Imovinsko stanje Sandre Benčić Imovinsko stanje Sandre Benčić Foto: Dnevnik Nove TV Sandra Benčić - 3 Sandra Benčić - 3 Foto: Dnevnik Nove TV Sandra Benčić - 2 Sandra Benčić - 2 Foto: Dnevnik Nove TV +0 Sandra Benčić - 1 Galerija 1/4 >>
Tek što su je najavili za premijersku kandidatkinju, na vidjelo jedna po jedna izlaze pogreške Sandre Benčić. Iako je bila jedan od najglasnijih kritičara ministra Grlića Radmana, izgleda kako ni ona ne zna popuniti - svoju imovinsku karticu.

Nije prijavila da živi u unajmljenom stanu i da za njega plaća stanarinu. Jer kako kaže - nije shvatila da mora.

"Kad je greška priznajem grešku ispravila sam je odmah i samu sebe prijavila jer moramo postupati kako povjerenstvo kaže sigurno je da treba staviti posebnu kućicu u samoj imovinskoj kartici koja ima to, dakle najam stana ili nekretnine i onda prilagoditi izraze koji postoji tome", rekla je Sandra Benčić.

A ovako je zbog imovinske kartice prošlog tjedna govorila o ministru Grliću Radmanu.

"Imamo zajednički prijedlog i nadamo se da ćemo ga svi potpisati za opoziv ministra Radmana koji je slučajno zaboravio, previdio je. Jer to tako čovjek previdi 2 milijuna eura, pa lako to previdjeti je li ti sjelo na račun ili nije pa prijaviti", komentirala je.

No previdjela je i ona pa je povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa otvorilo predmet i protiv nje. Kažu sve će istražiti pa donijeti odluku o pokretanju postupka jer stvari su jasne.

Pročitajte i ovo Ilustracija Puno nepopunjenih mjesta Najtraženiji fakulteti na jesenskim rokovima mogli bi vas iznenaditi: Pitanje je jesu li ta zanimanja uopće tražena

"U uputi o popunjavaju imovinske kartice, u zakonu naravno i u smjernicama jasno piše da su obveznici dužni prijaviti činjenicu da su u najmu poslovnog ili stambenog prostora", pojasnila je Aleksandra Jozić-Ileković, predsjednica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa.

No za razliku od Grlića Radmana koji nije prijavio prihod, Benčić nije prijavila trošak, odnosno rashod.

"Sasvim je drugo kada ti ne prijaviš, kada ti namjerno ne prijaviš neki prihod jer ga želiš zamračiti jer ne želiš da ljudi vide da primiš 2 milijuna eura dividende od tvrtke koja posluje s državom u kojoj si ti ministar", rekla je medijima.

Ne slaže se premijer Andrej Plenković koji i danas brani svog ministra.

"Ja bih sad prepisivao ove koji su krenuli čupati iz problema gospođu Benčić. Ja bih rekao da je to previd. Svejedno je u smislu ispunjavanja imovinske kartice., on ništa nije ukrao", rekao je.

I SPD je oštro tražio opoziv ministra, no njezinu pogrešku danas nisu htjeli komentirati.

Pročitajte i ovo Barbara Štrbac, reporterka Dnevnika Nove TV Aktualne teme Na sastanku predsjedništva SDP-a komentirale se cijene i opoziv: "Oporoba ima gotovo jedinstven stav, nemaju oni iluzija"

MOST: "Nije isto 300 eura i 2 milijuna eura. Iako..."

Iz MOST-a su pak rječitiji.

"Ako se pokaže da je to tako onda je licemjerno makar se radilo o golemom nesrazmjeru. Nije isto 300 eura i 2 milijuna eura. Iako ako tražite maksimalnu urednost od svih, biste to trebali učiniti i sami", poručio je Nino Raspudić.

No, čini se kako će povjerenstvo imati posla jer Benčić tvrdi, zastupnika koji nisu prijavili da plaćaju najam stana ima još.
 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene