Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Gdje leži budućnost?

Bebić: BiH je nerješiv problem još od 1878.

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon sarajevskog skandala i krnje vlade bez legitimno izabranog predstavnika Hrvata dva HDZ-a, situaciju su prokomentirali predsjednik Republike Ivo Josipović i predsjednik Sabora Luka Bebić.

'Ma gledajte, ne BiH se htio miješati u unutarnji ustroj BiH, to mi nije na kraj pameti, međutim, od Berlinskog kongresa 1878. do danas, međunarodna zajednica zajedno s onima koji su odlučivali na našem prostoru, nije našla rješenje za BiH', rekao je Bebić.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković sasuo paljbu po svima Plenković: "Milanović više kao predsjednik ne postoji! On to jako dobro zna. Trebao bi podnijeti ostavku" Iris Žerić, koordinator kampa Lipa Migrantski kamp Lipa Nakon što je razbijen krijumčarski lanac koji je zarađivao milijune eura Dnevnik Nove TV doznao što se događa u kampu pored granice s Hrvatskom: "Ima ih na svakom koraku"

>> Skandal u BiH: 'U Sarajevu se dogodio klasičan državni udar'

Dodao je kako nikakve improvizacije ne mogu riješiti taj problem. 'Osim toga postoji jedna mogućnost stabilizacije. Stabilizacija se može i grafički prikazati na taj način da možemo ugodno i stabilno sjediti na stolici s tri noge, ali na dvije ili jednoj, teško možemo', zaključio je Bebić.

'Pratimo situaciju'

Smatra kako je situacija u BiH ozbiljna, ali i signal za preispitivanje odnosa na tim prostorima. 'Budućnost je u normalnim odnosima i da svatko bude zadovoljan, ili svatko podjednako nezadovoljan', rekao je Bebić.

Stanje u BiH komentirao je danas i predsjednik Josipović, koji je istaknuo kako njegove i izjave premijerke Jadranke Kosor reflektiraju stajalište državnog vrha prema stanju u BiH. 'Mi pratimo naravno što se tamo događa, dajemo punu podršku teritorijalnoj suverenosti i integritetu BiH te njezinom putu u atlantske integracije', poručio je Josipović.

'Nezadovoljstvo Hrvata u BiH imamo u vidu'

To će biti moguće, istaknuo je, ne samo ako BiH bude efikasna kao država, već i ako bude dom jednakopravnih naroda. 'Vidimo da sadašnji izbor vlade izaziva nezadovoljstvo hrvatskog stanovništva u BiH i mi to naravno imamo u vidu', rekao je na kraju predsjednik Josipović.

Josipović i Bebić nazočili su svečanosti obilježavanja 20. obljetnice osnivanja odreda Narodne zaštite RH, te su se prigodno obratili prisutnima. Događaj se održao u organizaciji Udruge dragovoljaca Narodne zaštite Domovinskog rata, pod visokim pokroviteljstvom premijerke Jadranke Kosor, Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti i zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića u koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene