Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nema oporavka

BDP je opet pao!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska već iza sebe ima 12 kvartala, odnosno tri godine mandata ove Vlade, u kojima BDP neumorno pada.

Hrvatski bruto domaći proizvod (BDP) je u trećem tromjesečju ove godine pao je za za 0,5 posto u odnosu na isto tromjesečje 2013. godine, pokazuju prve procjene Državnog zavoda za statistiku (DZS).

Pročitajte i ovo Hrvoje Krešić, reporter Dnevnika Nove TV Usporavanje gospodarstva Rastao nam je BDP, ali nije vrijeme za slavlje. Reporter Dnevnika Nove TV analizira: "Jedno je veliko iznenađenje, pred nama bi mogla biti izazovna vremena" Ilustracija Zanimljive brojke Pada li ili raste hrvatsko gospodarstvo? Objavljeni su najnoviji podaci

Oporavku hrvatskog gospodarstva, sada je jasno, nisu pomogli ni dobar izvoz ni turistička sezona. Ipak, pad je nešto manji od prognoze makroekonomisa koja je išla do minusa od jedan posto i manji od pada u drugom tromjesečju ove godine kada je on iznosio 0,8 posto.

Prema rashodnoj metodi najveći doprinos rastu bruto domaćeg proizvoda u trećem tromjesečju 2014. ostvaren je većim izvozom usluga, dok je najveći doprinos smanjenju obujma prouzročen rastom uvoza roba.

Ni rast izvoza ni odlična sezona nisu pomogli: Ovo očekuje hrvatsko gospodarstvo!

Prema proizvodnoj metodi najveći doprinos rastu bruto domaćeg proizvoda u trećem tromjesečju 2014. ostvaren je u djelatnosti prerađivačke industrije, dok je najveći doprinos smanjenju obujma ostvaren u djelatnosti građevinarstva.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene