Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Potvrdio smanjenje zaposlenih

Bauk o odlasku 10.000 državnih službenika: Ne mislim da je brojka bombastična

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
10 tisuća državnih službenika u idućih dvanaest mjeseci moglo bi otići iz službe. O toj je mogućnosti u Slavonskom Brodu govorio ministar Arsen Bauk.

Službenicima bi mogao biti ponuđen dokup staža i mogućnost umirovljenja. Bauk napominje kako 250 tisuća zaposlenih prima plaću iz državnog proračuna, što je između tri i četiri posto zaposlenih.

Pročitajte i ovo Arsen Bauk Kritike i pohvale Bauk nakon izjave europske tužiteljice Kovesi: "Premijera nakon europske šamarčine očekuje šamarčina hrvatskih građana" Ministar uprave Lovro Kuščević (Foto: Dnevnik.hr) Druga Vlada, iste metode? U godinu i pol u državnoj i javnoj upravi 2500 zaposlenih, Kuščević: "Broj zaposlenih ne raste"

'Ne mislim da je brojka bombastična, ja sam vidio članak i ako se ide u provedbu toga veliki broj ludi su oni koji imaju uvijete za mirovinu, to ne bi bilo ni bombastično ni dramatično', rekao je Bauk.

Dodao je kako se ne govori o otpuštanju, nego o dokupu staža i o umirovljenju u najvećem broju. 'Najveći dio javne uprave otpada na obrazovni sustav, 90 tisuća, na zdravstvo 60 tisuća, kada se svede na brojke, one klasične administracije ima 8 tisuća u 17 ministarstava i negdje 2 tisuće u uredima Državne uprave', kaže Bauk.

Dodaje kako je državna uprava manji dio ukupnog broja zaposlenih u javnoj upravi. 'To se vidi po proračunu, najviše ide za plaće za školstvo i zdravstvo, to je najveći dio što je na državnom proračunu. Tu su još vojska, policija i carina. Ovaj broj u tome smislu možemo reći da je realan', zaključio je ministar Bauk.


 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene