Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Fra Šimu nije spomenuo

Baška Voda: Novi župnik kritizirao svećenike koji gospodare

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Od fra Šime, svećenika koji je pobjegao s djevojkom i crkvenim novcem, otkako je pušten da se brani sa slobode ni traga ni glasa.

Nakon što se Županijsko državno odvjetništvo u Splitu žalilo zbog odluke suca da se fra Šime Nimac brani sa slobode, sutra se očekuje konačna odluka. Izvanraspravno sudsko vijeće treba odgovoriti hoće li medijski najeksponiraniji svećenik ipak u jednomjesečni pritvor.

Pročitajte i ovo Napad na svećenika Uhićen je VIDEO S pištoljem uletio u crkvu tijekom mise, pokušao upucati svećenika: Kamere snimile napad Ilustracija Pokušao se izvući Sučevim rođacima nosio darove kao mito, pokušao utjecati i na svjedoka: USKOK podigao optužnicu

Danas smo bili na misi u Baškoj Vodi. Idilična sunčana nedjelja, ali sve još kuha u Baškoj Vodi. Omiljeni fra Šime im je skoro završio u pritvoru, a Odvjetništvo i dalje traži da ga pritvore. Htjeli smo snimiti dio mise, no novi župnik fra Petar Vrljičak na sam spomen kamera se uznemirio i zabranio snimanje.

U propovijedi, novi župnik kritizirao je oholost dvojice apostola koji su u jednom trenutku htjeli biti iznad svih drugih, posebni i bolji. Propovijedao je da je svećeniku dužnost da služi, a ne da gospodari. Iako fra Šimu u propovijedi nije ni spomenuo, sve je zvučalo kao da govori o njemu, kako ga je crkva nazvala, nezasitnom egoistu.

>> Fra Nimac na slobodi: Priznao prodaju zemljišta, ali tvrdi da je sve legalno

Gdje je sada, u pokajničkoj molitvi ili juri u skupom automobilu s kakvom fatalnom ženom, pitaju se mještani. 'Ako i je, ja znam. Neki imaju dvoje, troje djece, pa su se skinuli i gotovo', komentirao je jedan mještanin.

Za jedne je pustolov i plejboj. Navodno je s računa od deset milijuna kuna uzimao po tisuću-dvije svakih par dana za osobne potrebe. 'Žene ga najviše brane. Kažu, ne bi on to nikad', kaže mještanin. Drugima je pravednik koji je uzeo iz bogate crkvene blagajne, za nadogradnju mjesne crkve. Tko je koga prevario oko zemljišta i milijuna? Odvjetništvo je žalbom opet zatražilo pritvor za fra Šimu. Sud sutra daje odgovor.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene