Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U USKOK-u proveo dva sata

Kod Barišića policija pronašla 2,5 milijuna kuna u gotovini?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši šef Carine i rizničar HDZ-a Mladen Barišić sinoć nije iznio obranu pred Uskokovim istražiteljima, koji ga sumnjiče da je umiješan u aferu 'Fimi-Media', doznaje se od njegovih branitelja.

Barišić se u sjedištu USKOK-a sinoć zadržao oko dva sata no, kako se doznaje od njegovih odvjetnika Ante Madunića i Rajka Mlinarića, za sada nije iznosio obranu na Uskokove sumnje da je sudjelovao u nezakonitostima u slučaju 'Fimi-Media'.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Barišić nastavio obranu Zbog Fimi medije policija istražuje samu sebe Slika nije dostupna Najdulje moguće produljenje Mladenu Barišiću produljen pritvor

>> Barišić razriješen dužnosti tajnika i ravnatelja Carine

>> 'Barišić je na Carini sedam godina bio gospodar života i smrti'

Branitelji nisu željeli otkriti što USKOK stavlja na teret Barišiću, pravdajući se da je riječ o 'uskočkom' predmetu te da je postupak tajan. Zbog toga nisu željeli potvrditi ni odbaciti nagađanje medija da se Barišića tereti za višemilijunske štete u poslovima državnih tvrtki HEP, Hrvatske šume i Plinacro s tvrtkom 'Fimi-Media' u vlasništvu Barišićeve dugogodišnje prijateljice Nevenke Jurak, koja je od kolovoza ove godine u pritvoru. Naime, sumnja se da se preko te tvrtke iz državnih poduzeća izvlačio novac od kojega je dio navodno završio i u crnom fondu HDZ-a.

Obranu nije iznio jer mu je pozlilo?

Policija je prilikom pretresa kod Barišića pronašla 2,5 milijuna kuna gotovine, javlja Jutarnji list pozivajući se na izvore bliske istrazi. List tvrdi i da mu je pozlilo te da zato nije iznio obranu.

Odvjetnik Madunić jučer je izjavio da se Barišića sumnjiči za udruživanje radi počinjenja kaznenog djela, protuzakonito posredovanje i poticanje na zlouporabe položaja i ovlasti.

Nakon saslušanja, Barišić je jučer nešto prije 20 sati policijskim vozilom sa zatamnjenim staklima odvezen natrag u Jedinicu za zadržavanje na Sjenjaku. Očekuje se da će USKOK danas od zagrebačkog Županijskog suda zatražiti da Barišiću odredi jednomjesečni istražni zatvor. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene