Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pred USKOK-om

Barišić neće šutjeti: 'Valjda se, kao i Polančec, osjeća poput Josipa'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Neću šutjeti, poručuje putem odvjetnika bivši ravnatelj Carinske uprave i HDZ-ov rizničar.

Mladen Barišić i šefica marketinške agencije Fimi Medije, Nevenka Jurak odlučili su pred USKOK-om o svemu progovoriti. Iz rukava odvjetnika nekadašnjeg HDZ-ovog rizničara, samo naznaka nove obrane. Mladen Barišić šutnju će prekinuti. Priliku da o svemu progovore pred USKOK-om, i on i bliska mu prijateljica Nevenka Jurak, zatražit će već sutra.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Puštenja njena suradnica Nevenki Jurak produžen istražni zatvor za tri mjeseca Slika nije dostupna Barišić nastavio obranu Zbog Fimi medije policija istražuje samu sebe

'Odvjetnik Šerić će se braniti istinom, a ja ću činjenicama, a one će biti takve kakve jesu, nekom dobre, nekome loše', rekao je Ante Madunić, odvjetnik Mladena Barišića. HDZ-ov Josip Đakić odbija otkriti što mu je nakon ispitivanja u USKOK-u, povjerio Ivica Kirin. Nema službene potvrde da je bivši ministar policije, uz poruku da je radio po Barišićevu
nalogu bio pričljiv. Navodno je surađivao. 'Vjerujem da je Kirin radio po zakonu', rekao je Đakić.

Dugogodišnjeg prijatelja i suradnika, Đakić se ne odriče. Drugi, iako bliski Sanaderu i nakon njegova povratka, znaju kome su vjerni. Hoće li u saborskim klupama biti blizu HDZ-u, Barišić još ne zna, odlučiti se mora do sutra. Ima pravo na zastupnički mandat, čime bi, do suprotne odluke Sabora, priskrbio imunitet i izlazak iz pritvora. Oporba je u tome iščitala poruku.

'Valjda se kao i Polančec osjeća kao Josip'

'Valjda se, kao i Polančec, osjeća kao Josip prodan od svoje braće. Poruka javnosti bi pokazala političare kao nekoga tko je iznad zakona', rekao je Arsen Bauk iz Mandatno-imunitetnog povjerenstva.

Barišić sevaljda, kao i Polančec, osjeća kao Josip prodan od svoje braće, rekao je Bauk

Krugovi bliski HDZ -u ne vjeruju da bi Barišić dolaskom na Markov trg mogao skupiti dovoljan broj odanih. Uporno se podcrtava jedinstvo stranke. Da Sanaderov tabor ne postoji uvjeravaju prijatelji bivšeg premijera. 'Mi smo svi u HDZ-u, grupa je izmišljena, mi smo svi u HDZ-u, grupe su izmišljene za nečije potrebe', rekao je HDZ-ovac Mario Zubović.

>> Slučaj Fimi media: USKOK ispitao Kirina

A dok se istražuje za kakve je potrebe odlazio novac, isplaćen na ime fiktivnih računa Fimi Mediji, je li se dijelio međusobno ili završio u vladajućoj stranci, HDZ-ovci zaziru od upita što su znali. 'Nemam komentara u ovom trenutku', rekao je Ivan Jarnjak.

Nema ni barba Luka. Odgovore izbjegava na slikovotiji način. 'Molim vas, je li vam loše na kiši,sklonite se negdje da se fino osjećate tu, da šetate i da uživate. I pokušate dobiti odgovore', rekao je Luka Bebić novinarima. Možda ih USKOK-u ponude bivši ravnatelj Carine i šefica marketinške agencije, već za nekoliko dana. A odlučili su progovoriti.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene