Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Dvojbena kakvoća za kupanje

Bandić: Zatražit ću od HZJZ dodatnu analizu vode u Jarunu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić u srijedu je najavio da će zatražiti dodatnu analizu vode na Jarunu, na Malom jezeru i Otoku Univerzijade koji nemaju mikrobiološki ispravnu vodu, te poručio da će s jarunskom vodom biti sve u redu.

"Bit će sve u redu. Zatražit ću danas dodatnu analizu vode u Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo", rekao je Bandić novinarima i najavio da će se, nakon što dobije rezultate analize, idući tjedan na Jarunu obratiti građanima.

Pročitajte i ovo Policijska potjera u Zagrebu pod rotirkama VIDEO Dramatična noć u Zagrebu, policija u neviđenoj potjeri, svjedokinja za DNEVNIK.hr: "Pored auta je na travi sjedio muškarac, oko njega policija. Pretraživali su mu auto" Ilustracija Podaci HZJZ-a Od gripe umrlo šestero ljudi: Dvije županije prednjače po broju oboljelih

Bandić je u srijedu ponovno ustvrdio da se građani mogu slobodno kupati na Jarunu i Bundeku, nakon što je to izjavio i u utorak u Gradskoj skupštini. Tada je poručio da će nabaviti stroj i "odmuljiti Jarun".

ZABRANJENO KUPANJE U DIJELU JARUNA Bandić: Slobodno se kupajte

"Ja sam pio vodu s Bundeka, sad ću se i na Jarunu okupati, prije ljeta. Pozvat ću vas", rekao je Bandić Hini.

Pročelnica zagrebačkog Gradskog ureda za zdravstvo Mirna Šitum upozorila je u utorak na sjednici zagrebačke Gradske skupštine da Malo jezero i Otok Univerzijade nemaju mikrobiološki ispravnu vodu, pa bi građanima bilo štetno za zdravlje da se kupaju.

Gradski ured preporučuje građanima da se ne kupaju na Malom jezeru i Otoku Univerzijade tijekom cijele sezone kupanja, ali se mogu slobodno kupati na ostalim lokacijama na Jarunu - na Velikom jezeru, Otoku veslača i Otoku Trešnjevka, kao i na Bundeku. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene