Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ne odustaje od poskupljenja vrtića

Bandić: Zagrebački SDP je licemjeran i koristi kukavički populizam

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić danas je kazao kako 'mirno spava' kada je riječ o prijedlogu odluke kojom će se operacionalizirati način ostvarivanja prednosti pri upisu djece i mjerila za sudjelovanje roditelja - korisnika usluga u cijeni programa predškolskih ustanova grada Zagreba.

Poručio je dojučerašnjim kolegama iz zagrebačkog SDP-a da su trebali reagirati kod donošenja proračuna za 2011., ako se nisu slagali s tim prijedlogom, jer sada je to, kaže Bandić, čisto licemjerstvo.

'Ako se nisu slagali s prijedlogom gradonačelnika, nisu trebali lani u prosincu prihvatiti proračun za 2011. s kojim je Gradska skupština usvojila i Program javnih potreba u predškolskom odgoju i naobrazbi', kazao je Bandić na konferenciji za novinare u Gradskoj upravi uoči sutrašnje sjednice Skupštine gdje su za dnevni red predložene dvije odluke - gradonačelnika Bandića i klubova zastupnika SDP-a, nezavisne liste Tatjane Holjevac i HSU-a.

Pročitajte i ovo Dječji vrtić - 1 neugodno iznenađenje Povećali su im subvencije, ali ni to nije dovoljno, roditelji su ogorčeni: "Gradski je vrtić otprilike 200 eura jeftiniji" Ilustracija Očekuju i rast plaća Zagreb povećao mjesečnu subvenciju privatnim i vjerskim vrtićima, pogledajte za koliko

>> SDP: U Zagrebu se cijene vrtića neće mijenjati

Bandić ja najavio da neće odustati od prijedloga za, kako kaže, solidarnijom i pravičnijom raspodjelom financijskog tereta u vrijeme gospodarske krize prema kojem će bogatiji sugrađani izdvojiti više, a siromašniji manje novca kako bi participirali u cijeni vrtića i izrazio uvjerenje da će građani Zagreba razumjeti njegova stajališta. 'Izašao sam iz SDP-a, ali socijaldemokracija nikada neće izaći iz mene', rekao je i naveo da nikad ne odustaje kad je uvjeren da predlaže nešto moralno i pošteno što je, kaže, sada slučaj.

'Zašto se boje ići u nove izbore?'

Podsjetio je i na socijalna prava koja imaju brojne kategorija građani Zagreba, od besplatnog prijevoza do novčanih pomoći, ocijenivši da je riječ o najvećim socijalnim pravima u Hrvatskoj. 'I to je Bandićev Zagreb', dodao je.

Licemjerstvo, kukavički populizam i demagogija zagrebačkog SDP-a najbolje se vidi u licemjernoj izjavi jednog njihovog čelnika da sam ih ucijenio jer bi, da nisu prihvatili gradski proračun, morali ići u izbore. Čega se boje? Ako su u pravu, ponovno bi dobili i izbore i vlast u gradu, no njima je bilo draže sačuvati svoje foteljice, ocijenio je Bandić i poručio da postoji i proračun i odluke po kojima moraju raditi jer bi svako njihovo kršenje bilo kršenje zakona na što će, kaže, intervenirati kao gradonačelnik. 'Svaka nova odluka moguća je samo uz novi proračun i nove izbore', odlučan je. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene