Obavijesti Video Pretražite Navigacija
OIB ne funkcionira

SDP: U Zagrebu se cijene vrtića neće mijenjati

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zagrebački SDP i koalicijski partneri poslali su u Gradsku skupštinu po hitnom postupku novu odluku o cijeni vrtića, po kojoj se one neće mijenjati jer je, kako je rečeno na konferenciji za novinare SDP-a, odluka koju je predložio gradonačelnik Milan Bandić nepravedna i neprihvatljiva.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna što dostupniji svima Gradonačelnik Tomašević otkrio hoće li u Zagrebu rasti cijene vrtića Slika nije dostupna Skupljati papire ili ne? 'Muke po vrtiću': 'Skupljam papire, a ne znam zašto'

Vodstvo zagrebačkog SDP-a najavilo je da će skupština 20. travnja prihvatiti odluku kojom promjenu načina naplate vrtića stavlja izvan snage i zadržava na snazi sadašnji način naplate vrtića jer je gradonačelnik Bandić odbacio mogućnost dogovora i promjene toga modela. Predsjednik GO SDP-a Davor Bernardić rekao je kako je 'gradska skupština nakon donošenja proračuna donijela odluku i zatražila od gradonačelnika da platne razrede primijeni na osnovi imovinskog cenzusa roditelja vrtićke djece. To sada nije moguće jer OIB, koji bi na nacionalnoj razini trebao omogućiti institucijama uvid u pravo imovinsko stanje građana, nije u funkciji i porezna uprava ne može dati podatke o stvarnu imovinskom stanju građana'. Napomenuo je kako je vlada od 2007. imala dovoljno vremena uvesti i staviti u funkciju sustav OIB-a, ali je to očito propustila učiniti.

>> 'Muke po vrtiću': 'Skupljam papire, a ne znam zašto'

'Dohodovni cenzus za ovu djelatnost nije pogodan. Poštujemo sve pozitivne dijelove gradonačelnikove odluke, kao što je bodovanje za upis u vrtiće, ali odluku o povišenju cijena vrtića stavit ćemo izvan snage', istaknuo je potpredsjednik GO SDP-a Mirando Mrsić. Rekao je kako je 'grad o tome jednostrano donio odluku i samo je dostavio skupštini, čime je gradonačelnik pokazao da vlada po načelu 'demokracija to sam ja', što nikako nije dobro za građane Zagreba'. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene