Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Bandić: Radovi na 'Areni Zagreb' prema zacrtanim rokovima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić izrazio je zadovoljstvo što se radovi na sportskoj dvorani 'Arena Zagreb' i komunalnoj infrastrukturi u okolici odvijaju prema zacrtanim rokovima te još jednom pozvao sve građevinske tvrtke koje ondje rade da se dosljedno pridržavaju zaštite na radu.

'Žao mi je kad netko slomi nokat, a kamoli nogu', rekao je Bandić na novinarski upit za komentar nezgode radnika 'Vijadukta' koji se prošli tjedan na gradilištu poskliznuo s valjka na kojem radi, nezgodno doskočio i slomio nogu.

Pročitajte i ovo Radovi u Karlovcu - 1 Zvijezda u problemima Zbog radova dovedeni su na prosjački štap: ''Egzistencija mi je dovedena ne do ruba, nego preko njega'' Slika nije dostupna Bandić otvorenje garaže 'Tuškanac' najavio za srijedu, a dovršenje Arene u studenom

Napomenuo je kako se treba pridržavati zaštite na radu, te istaknuo kako je broj nezgoda na gradilištu minimalan s obzirom da se 'punom parom' gradi već 10,5 mjeseci i da je svakodnevno na 'Areni' angažirano 800 radnika i još 300 na Jadranskoj aveniji. 

'Riječ je o pojedinačnom slučaju, a ne pravilu. Nadam se da će tako ostati do kraja godine', rekao je gradonačelnik.

Predsjednik uprave 'Ingre' Igor Oppenehim najavio je kako će krovište na 'Areni Zagreb' biti gotovo najkasnije do 25. listopada, a možda i ranije, bude li lijepog vremena. Ostaje još pokriti središnji dio krovišta, u tijeku je bojanje lamela, a i unutarnje uređenje ide prema planu pa se trenutno popločavaju sanitarni čvorovi i VIP lože, izvijestio je Oppenheim.

Koordinatorica gradilišta Melinda Andrijić je ponovila kako će do 10. listopada promet s privremene prometnice prebaciti na novoizgrađeni dio Jadranske avenije, kako bi s radovima mogli krenuti u drugu fazu te nastaviti s radovima na pristupnim cestama s Remetinečkog gaja.

'Dosad nas je vrijeme dobro poslužilo i nema razloga da se ne napravi sve kako bi se radovi mogli dovršiti kvalitetno i na vrijeme', zaključio je gradonačelnik Bandić.

Upitan što misli o ideji za osnivanjem gradske policije, Bandić je odgovorio kako i policija i gradske vlasti trebaju raditi poslove iz svoje nadležnosti i za to odgovarati građanima. 

'Policija treba brinuti o sigurnosti građana, a gradska vlast za kvalitetu komunalnih usluga i infrastrukture', kazao je Bandić.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene