Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Predmet je u istrazi

Bandić: Podaci o krivotvorenju mog potpisa su nažalost točni

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić na današnjoj konferenciji za novinare nakon sjednice Gradskog poglavarstva na upit novinara o napisu u Večernjem listu o krivotvorenju njegova potpisa za prodaju gradskih stanova je istaknuo da su nažalost ti podaci točni te kako se za sve dodatne informacije treba obratiti pročelniku Gradskog kontrolnog ureda Mirku Heraku.

Večernji list jučer je objavio da je krivotvorenjem Bandićeva potpisa organizirana skupina iz Gradskog poglavarstva uz pomoć posrednika prodavala gradske stanove u Zagrebu u elitnom dijelu Grada za 2000 kuna po četvornom metru. U izjavi gradonačelnika podijeljenoj novinarima se napominje kako je, nakon što je o tome dobio dokumente, obavijestio pročelnika Gradskog kontrolnog ureda Mirka Heraka koji je obavio kontrolu te mu (Bandiću) 5. prosinca 2008. dostavio izvješće.

Pročitajte i ovo Ilustracija - Beč - 2 Društvena održivost Duh Crvenog Beča: Socijalno stanovanje nije samo za siromašne Ilustracija Dome, slatki dome Htjeli biste kupiti novi stan? Sjednite i pogledajte ove podatke

Predmet je u istrazi, bez komentara

Naglasio je da je 9. prosinca 2008. podnio prijavu DORH-u, koji sada vodi istragu. Drži da su on, kao gradonačelnik, i Herak, kao pročelnik Gradskog kontrolnog ureda, učinili sve što je u njihovoj moći te da sada dok je predmet u istrazi ne želi davati dodatne komentare. Bandić ističe kako Gradski kontrolni ured dobro radi svoj posao te da su do sada zajedno podnijeli ukupno 14 prijava DORH-u i MUP-u. Višekratno upitan zašto Herak nije prisutan na konferenciji za novinare zagrebački gradonačelnik je kazao da ga on 'ne čuva u svom džepu. Herak je punoljetan, dobro radi svoj svoj posao i ima moje apsolutno povjerenje.'

'Neka institucije rade svoj posao'

'Neka institucije pravne države rade svoj posao', rekao je Bandić upitan zna li što o tome da je navodno policija krenula u pretres stanova pojedinih zaposlenika Gradskog poglavarstva. Upitana o osnivanju Koordinacijskog tijela Informacijskog sustava prostornog uređenja Grada Zagreba o kojoj je odlučeno na današnjoj sjednici pročelnica Ureda za strategijsko planiranje i razvoj grada Jadranka Veselić Bruvo kazala je kako se njime želi izvršiti sinergija postojećih stručnih potencijala u Zagrebu te kako bi 'ujedinili sve najvažnije vlasnike i korisnike podataka o prostoru Grada i kako bi se racionalnije upravljalo'.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene