Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon 5 godina

Bandić otvorio radove na Sveticama: 'Kruna svega bit će obnovljeni maksimirski stadion!'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pet godina nije se radilo na bazenskom kompleksu Svetice. Gradonačelnik Bandić danas je ponovno otvorio radove te ponovno najavio izgradnju nogometnog centra te obnovu maksimirskog stadiona.

Nakon pet godina danas su ponovno započeli radovi na bazenskom kompleksu Svetice, za koje je Grad Zagreb osigurao 71,6 milijun kuna, a na otvorenju radova gradonačelnik Milan Bandić najavio je završetak do svibnja iduće godine, poručivši da će to biti najljepši bazenski i sportsko-rekreacijski kompleks u Zagrebu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna PROJEKT NIJE UPITAN Od kampa na Sveticama još uvijek ništa, Bandić nudi nova obećanja Slika nije dostupna Zemlja za zemlju Zagrebačka nadbiskupija spremna je odreći se Svetica, ali...

Bandić je podsjetio da su u svibnju 2009. krenuli radovi no zbog, kako je rekao, 'peripetija i cirkusa' bivše Uprave Zagrebačkog holdinga, to skoro pet godina nije pomaknuto s mrtve točke. Novi izvođač radova, tvrtka Zagreb - Montaža, uveden je u posao 18. veljače, a radovi trebaju biti završeni u roku 15 mjeseci, do svibnja 2015.

'To će biti najljepši sportsko-rekreacijski kompleks u Zagrebu, ukupne površine oko 8,5 tisuća četvornih metara', ustvrdio je Bandić.

Sastojat će se od olimpijskog bazena (dimenzija 50 puta 25 metara), bazena za rasplivavanje (25 puta 13,7 metara) i malog bazena za obuku plivača (8 puta 6 metara). Na krovu će biti igrališta za mali nogomet, stolni tenis, košarku i odbojku na pijesku, a predviđene su i gardorobe i welness centar sa saunama.

Bandić je najavio da će se nakon završetka bazena, atletskog borilišta i staze ići na izgradnju nogometnog centra.

Bandić Kaptolu: Zabilježbu na Svetice mogu 'zadenut' za šešir

Sa Svetica će biti uklonjeni baloni, svi ugostiteljski objekti i rugla, a kruna svega bit će dovršeni Dinamov stadion ususret Akademskim športskim igrama, odnosno Univerzijadi 2016., rekao je.

Što se tiče javnog natječaja za SRC Svetice, Bandić je ustvrdio kako nije problem u natječaju već treba poštivati proceduru, a to znači da za javni natječaj traje šest mjeseci.

Na pitanje što je sa zemljištem, s obzirom da je Katolička crkva preko svoje odvjetnice poručila da je to njezina zemlja, Bandić je ponovio kako si to mogu 'zadenuti za šešir' te im poručio 'uzalud vam trud svirači', jer zabilježba koju je stavila odvjetnica ne odgađa izvršenje posla.

Bandić je također siguran da će projekt nogometnog centra proći u Gradskoj skupštini, kao što su prošle i fontane, Cvjetni prolaz i skijalište na Sljemenu.

'Samo sulud i supijan čovjek može biti protiv sportsko-rekreacijskog kompleksa na Sveticama', poručio je dodavši kako oni koji žele igrati tenis imaju 550 terena u gradu, pa neka igraju tamo a ne na Sveticama.

Pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport Ivica Lovrić rekao je da će bazenski kompleks puno značiti sportašima koji se aktivno bave plivanjem i vaterpolom, ali i rekreativcima jer će im biti na raspolaganju tri bazena.

Trenutno se grade bazeni na još dvije lokacije - u Sesvetskom Kraljevcu uz osnovnu školu, te uz srednju školu Jelkovec, pa će tako biti udvostručen broj bazena u idućih godinu dana. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene