456047
456047
456047
456047
456047

BANDIĆ O PREIMENOVANJU TITOVA TRGA "O tome se trebaju izjasniti građani na referendumu"

  • , 05.11.2016., 13:18
  • Autor:
  • komentara

"To može biti peta kutijica na lokalnim izborima 21. svibnja. To će biti moj stav i stav moje stranke", poručio je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

 
 
 
 
Milan Bandić (Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL)
Milan Bandić (Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL)

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić smatra da odluka o eventualnom preimenovanju Trga maršala Tita u Kazališni trg treba biti donesena na referendumu, koji bi se održao 21. svibnja iduće godine, kada i lokalni izbori.

Podsjetimo, predsjednik zagrebačke Gradske skupštine i zagrebačkog HDZ-a Andrija Mikulić danas je u intervjuu za Hinu najavio preimenovanje Trga maršala Tita u Kazališni trg o čemu je, kako je rekao, očekuje Bandićevu potporu.

Na pitanje novinara kako komentira Mikulićev prijedlog, Bandić je na skupu svoje stranke odgovorio: "Mislim da se o tome trebaju izjasniti građani na referendumu i to može biti peta kutijica na izborima 21. svibnja. To će biti stav moj i stav moje stranke. Da u istom trošku napravimo taj test i da građani grada Zagreba odluče jesu li za ostanak Trga maršala Tita ili su za to da taj trg se vrati na svoje staro nazivlje, a to je Kazališni trg. Mislim da je to najpoštenije".

Najavio je da će o tome posebno sazvati konferenciju za novinare te poručio kako se njegov stav zna.

Trg maršala Tita, Zagreb (Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL)

"S obzirom na osjetljivo pitanje koje je predsjednik Tuđman skinuo s dnevnog reda Skupštine 1994. godine, ja sam toga svjedok. Odbor za imenovanje ulica i trgova je već bio donio odluku, mislim da je bio tada na čelu Odbora gospodin Budiša, bio sam vjerovnik toga u Gradskoj skupštini, i gospodin Tuđman je to stopirao. Ne samo zbog gospodina Tuđmana, predsjednika tada HDZ-a i predsjednika države, koji je to napravio, nego zbog podijeljenosti ljudi oko toga  treba li ili ne treba preimenovati Trg maršala Tita u Kazališni trg, mislim da treba organizirati referendum", objasnio je Bandić.

Na pitanje stigne li se referendum organizirati Bandić je odgovorio: "Apsolutno da se stigne. Ali, ono što je najbitnije, građane neće ništa dodatno koštati. Neznatno, jer će biti još jedna kutijica, peta".

Objasnio je da će na biračkim mjestima na kojima će se provoditi lokalni izbori za Zagreb biti pet kutija. "Jedna kutija je gradonačelnik i zamjenici gradonačelnika, druga kutija je Gradska skupština, treća kutija je vijeće gradske četvrti i četvrta mjesni odbor. I bit će još jedna, peta kutija pored, ako bude, a to je moj prijedlog, moje stranke i mene, da to napravimo i da građani o tome odluče".

Upitan kako će onda njegova lista i stranka glasovati na sjednici Gradske skupštine kada na dnevni red dođe taj prijedlog Kluba HDZ-a, HSP AS i BUZ-a, Bandić je odgovorio kako je on rekao svoj stav. (Hina/D.B.)

 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se