Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Svečana sjednica Gradske skupštine

Bandić najavio da ide po peti mandat

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Povodom Dana grada Zagreba, 31. svibnja, i svetkovine Majke Božje od Kamenitih vrata, zaštitnice grada, u Starogradskoj vijećnici održana je svečana sjednica zagrebačke Gradske skupštine kojoj je bio nazočan i hrvatski predsjednik Ivo Josipović, predsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić, izaslanik premijerke ministar uprave Davorin Mlakar i drugi, a gradskim zastupnicima obratili su se i gradski čelnici predsjednik Skupštine Boris Šprem i gradonačelnik Milan Bandić.

Hrvatski predsjednik Ivo Josipović, podsjetivši kako je donedavno i sam sjedio u skupštinskim klupama, kazao je kako mu je čast što je bio gradski zastupnik. Utvrdio je kako je doba recesije prilika da se promisli razvoj grada i da u tome razvoju sudjeluju i struka i građani te da tradicija velikih projekata, koju su vodili veliki gradonačelnici, bude nastavljena.

Pročitajte i ovo Komemorativni skup u Kerestincu (Foto: Dnevnik.hr) - 3 77. obljetnica proboja Bandić na komemoraciji za logoraše u Kerestincu: "Zviždite, ja nisam ovdje došao po pljesak" Kreće rekonstrukcija remetinečkog rotora (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Rekonstrukcija rotora Započele su pripreme za rekonstrukciju jednog od najproblematičnijih raskrižja u Hrvatskoj

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić ustvrdio je kako je sretan što ima priliku voditi grad Zagreb u prijelomnim vremenima njegova razvoja, te dodao je kako je svatko dobronamjeran može reći da je u to vrijeme puno učinjeno. Zbog dobrobiti Zagreba pozvao je na više odgovornosti i konsenzusa, a manje stjecanja sitnih političkih bodova. 'Ja sam uvjeren da će mi građani i peti put dati povjerenje', izjavio je Milan bandić i zaključio kako je i u četiri dosadašnja mandata časno i pošteno odradio gradonačelnički posao.  Najavio da ide i po peti gradonačelnički mandat. No, najnovije ankete Nove TV po kojima velika većina građana želi da ode, Bandić nije želio komentirati.

Predsjednik Gradske skupštine Boris Šprem kazao je kako Dan grada Zagreba vidi kao intimni doživljaj, kako vidimo i ovih svibanjskih dana u burnim zbivanjima u središtu grada, leži na srcu Zagrepčana'. Pozvao je građane, koji kako je rekao očigledno imaju smisao za uočavanje problema našeg grada i artikulaciju svojih stajališta da također sudjeluju u radu svojih vijeća gradskih četvrti i mjesnih odbora.

>> Zagreb više ne želi Bandića, Splićani su zadovoljni Kerumom

Zaslužnim građanima danas su svečano dodijeljene nagrade grada Zagreba. Prije svečane sjednice, gradsko izaslanstvo koje je predvodio gradonačelnik Milan Bandić položilo je vijence i zapalilo svijeće za preminule branitelje, građane Zagreba.(HIna)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene