Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ministrica u kontroli

FOTO Milan Bandić: Zaposlit ćemo još 100 ljudi na legalizaciji!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministrica graditeljstva i prostornog uređenja Anka Mrak Taritaš i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić obišli su prostor Sektora za legalizaciju na Zagrebačkom velesajmu.

Milan Bandić s ministricom Ankom Mrak Taritaš obišao je prostor Sektora za legalizaciju u Zagrebu. Reakcija je to gradonačelnika Bandića na najavu ministrice o oduzimanju svih poslova oko legalizacije bespravne gradnje, čime bi Zagreb mogao izgubiti posao vrijedan milijune kuna.

Pročitajte i ovo Pušači marihuane pozdravili legalizaciju kanabisa u Njemačkoj - 1 Veliko slavlje FOTO Njemačka legalizirala kanabis: "Konačno se možemo pokazati. Ne trebamo se više skrivati" Slika nije dostupna Kritika gradonačelniku Bandiću Mrak-Taritaš o poplavama u Zagrebu: "Ulaže se u spomenike i fontane, a ne u vodu, odvodnju i infrastrukturu"

Nakon obilaska, gradonačelnik i ministrica rekli su kako su se dogovorili da će pet do šest tisuća predmeta, preuzeti agencija ministarstva graditeljstva koja preuzima posao od lokalnih ureda koji ne stignu zadanim tempom rješavati zahtjeve za legalizaciju. Bandić je najavio da će zaposliti još 100 djelatnika koji će pomoći sadašnjih 120 zaposlenika u rješavanju predmeta.

'Bila sam nezadovoljna brzinom rješavanja legalizacije glavnog grada Hrvatske za kojeg sam očekivala da će biti primjer svima drugima, ali dobila sam obećanje da su se konačno ekipirali i zato očekujem veliki napredak u idućih šest mjeseci', rekla je ministrica Mrak Taritaš.

Podsjetimo, Anka Mrak Taritaš najavila je kako će većina gradova izgubiti poslove oko legalizacije bespravno sagrađenih objekata. 'Meni je žao da Zagreb ne radi dobro zato što ima dovoljan broj ljudi, ima dovoljan broj stručnjaka', rekla je ministrica Mrak Taritaš.

'Svi oni koji su riješili manje od 20% predmeta preuzet će agencija koja je u osnivanju', pojasnila je ministrica. Zagreb je do sada, prema podacima ministarstva riješio tek oko pet posto zahtjeva.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene