Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nije odustao

Bandić: Garaže u Donjem Gradu i prometna studija su spojene posude

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić rekao je u četvrtak da on nikakav prijedlog o garažama neće uputiti Skupštini bez konzultiranja s prometnom strukom, te da su garaže u Donjem Gradu i prometna studija spojene posude.

U pauzi sjednice Gradske skupštine, nakon što je usvojena izmjena odluke o izradi izmjena GUP-a čime je uklonjena obveza izrade cjelovite prometne studije, novinari su pitali Bandića je li odustao od studije o prometu, na što je on rekao da ni od čega nisu odustali te istaknuo kako su spomenutu odluku donijeli zastupnici i kako ima nešto pozitivno u posljednje vrijeme, konsenzus u Gradskoj skupštini. "Danas je na dnevnom redu GUP, sutra će biti prostorni plan, poslije će biti Cibona, bit će Mladost, sport. A mi smo sretni i ponosni da što više konsenzusa bude na kapitalnim odlukama i zaključcima Gradske skupštine", rekao je Bandić.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna SJEDNICA SKUPŠTINE Smanjenje broja gradskih ureda odgođeno, a HDZ poručio: ''Bandićevim uštedama nekada se smijalo'' Slika nije dostupna Uvođenje reda Zagrebačka Gradska skupština na kraju mandata usvojila izmjene i dopune GUP-a

Odgovarajući na pitanje je li odustao od studije, rekao je: "Upravo obrnuto. Prometna studija će revalozirati ponovno mogućnost ili nemogućnost garaža u Donjem Gradu. Na to će dati konačnu odluku Gradska skupština na prijedlog struke i gradonačelnika, a gradonačelnik neće nikakvu odluku predložiti da ne konzultira struku. Nemojte me podcjenjivati. Ja znam bilo i puls ovih ljudi i meni je u interesu da predložim odluke koje su životne, pa će biti na korist Zagrepčana", rekao je Bandić.

Bandić: Nećemo srušiti ni jednu kuću ako postoji alternativno rješenje

Dodao je da su garaže u Donjem Gradu i prometna studija spojene posude. "Bez mišljenja struke, Prometnog instituta, Prometnog fakulteta, uglednih profesora, studije koju sastavljaju upravo ti profesori, neće ni doći do mene prijedlog, a kamoli ići na Gradsku skupštinu", rekao je.

Najavio je da će garažu od četiri etaže napraviti ispod zgrade HNK, na sjevernoj strani kazališta, na parkingu i da je prometna studija već dala zeleno svjetlo za nju.

Kazao je kako će prometna studija dati odgovor i na njihovo pitanje o lokacijama garaža u Zagrebu.

Dodao je da u Beču, u prvom cirku, ima 21 garaža, a u cijelom Beču 203, dok Zagreb u Donjem Gradu ima tri i pol garaže. "Pa ako je Zagreb samo duplo manji od Beča, trebao bi imati najmanje desetak garaža", kaže Bandić.

Na pitanje zašto prometna studija nije bila gotova za današnju sjednicu Gradske skupštine i zašto se sada nije izglasala, Bandić je novinarima rekao da ga hoće osuditi što je "bio na godišnjem odmoru šest mjeseci". "Nemojte me vješati, ali o mojim suradnicima sve najbolje", istaknuo je.

Upitan misli li da se GUP može donijeti do ožujka, Bandić je odgovorio da će GUP biti gotov do veljače, i to "bez mobinga". (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene