Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Nisam ja Grad'

Bandić: Cijene komunalnih usluga izjednačiti s ostalim gradovima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić najavio je danas da se cijene komunalnih usluga u Zagrebu trebaju korigirati na razinu cijena u ostalim velikim gradovima u Hrvatskoj.

Zadnja korekcija cijena komunalnih usluga bila je 2008. i razmišlja se o novoj jer se četiri godine cijene u ZET-u, Vodoopskrbi i odvodnji te Čistoći nisu mijenjale, pa čak ni onda kada je povećan PDV, kazao je Bandić na konferenciji za novinare u Gradskoj upravi. Unatoč tome, podsjetio je, u Zagrebu je u posljednjih 11 godina obnovljen vozni park odnosno 80 posto novih vozila - nabavljeno je 250 novih autobusa i 140 novih tramvaja te je izgrađen pročišćivač otpadnih voda čime se, dodao je, Zagreb približilo standardima EU.

'Nisam ja Grad', rekao je požalivši se kako nije u redu da u Zagrebačkom holdingu, čije podružnice traže korekciju cijena, gradonačelnik nema nikakvih ingerencija, a treba dati suglasnost za poskupljenje cijena. 'Nije li to smiješno?', upitao je.

Bandić je napomenuo da ove godine zaposlenici gradske uprave, nakon dogovora sa sindikatima, ostaju bez 'božićnice' budući da prihod nije rastao u skladu s očekivanjima. Zamoljen da komentira što će se 'božićnice' u Zagrebačkom holdingu ipak isplaćivati, Bandić je kazao da će i ondje, prije ili kasnije, shvatiti da mogu djeliti samo ono što imaju te da nemaju drugog izbora osim štedjeti. (Hina)

Pročitajte i ovo Na parkiralištu Doma zdravlja u Šestinama automobil naletio na pješakinju Jeste li što vidjeli? Policija moli svjedoke za pomoć: Automobil naletio na pješakinju u Šestinama Sanacija tramvajske naponske mreže Stanje sanirano oko 18:30 Tramvaji ne voze centrom Zagreba: Kod Glavnog kolodvora oštećena je naponska mreža

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene