Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Šeparović misli da vlast pripada njemu. Popišali su se na sve nas"

Zagreb spreman?

Bandić: Bi li kao Batman trebao loviti pahulje da ne padnu na tlo?!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić rekao je na konferenciji za novinare da nema tog snijega kojeg neće pobjediti i još jednom pozvao 'da svatko napravi svoj dio posla'.

Nakon sjednice Operativnog stožera zimske službe u Gradskoj upravi, gradonačelnik Bandić sa suradnicima održao je konferenciju za novinare na kojoj je podsjetio da ovoliko snijega u Zagrebu nije bilo 117 godina te zamolio građane za strpljenje.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Zimski uvjeti Bandić vozačima: Ako nema povijesnih razloga, ne idite autima Slika nije dostupna Burno na gradskoj skupštini Šolić optužila Gospočića za mobing i korupciju, Bernardić joj rekao da je suučesnica ako to nije prijavila

>> Noćas se očekuje novi snježni prekrivač, opet poteškoće u prometu

Pozvao je građane da očiste snijeg ispred svojih pragova, starije sugrađane da ne izlaze iz svojih domova bez osobite potrebe te sve građane zamolio da koriste javni prijevoz, a ne osobne automobile, jer javni prijevoz, rekao je, funkcionira.

Satnica za čišćenje snijega između 17 i 35 kuna

Najavio je da će sutra angažirati tisuću studenata i ljudi sa Zavoda za zapošljavanje da pomognu u čišćenju grada, a njihova satnica bit će plaćena između 17 i 35 kuna. Njihov rad nadzirat će "mala zimska služba", dodao je.

Napomenuo je da je danas održan sastanak sa sedam gradskih građevinskih tvrtki koje su gradu na raspolaganje dale između 50 i 60 kamiona i 20 do 30 utovarivača, kojima će se odvoziti snijeg kojega bi prema prognozi moglo pasti još 10-15 centimetara. "Neće se veseliti oni koji priželjkuju da grad kolabira", poručio je Bandić dodavši da "nema bolje zimske službe u Europi od naše".

Osvrnuvši se na tvrdnje kako mu trenutačna situacija sa snijegom pogoduje za skupljanje predizbornih bodova, Bandić je kazao da se "nada da snijeg neće padati do 17. svibnja" i upitao "bi li kao Batman trebao loviti pahulje da ne padnu na tlo". "Nema tog snijega kojeg nećemo pobjediti", zaključio je gradonačelnik i još jednom pozvao "da svatko napravi svoj dio posla".

Dodao je da sve podružnice Zagrebačkog holdinga odlično surađuju. Ponovio je da nitko nije razriješen niti smijenjen. Voditelj Zimske službe Alen Gospočić rekao je da kompletna zimska služba na terenu i radi na čišćenju grada. (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene