Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Dobro je više kandidata'

Bajs u utrci za predsjednika HSS-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši ministar turizma Damir Bajs na današnjoj je konferenciji za novinare u Bjelovaru objavio da će se kandidirati za predsjednika Hrvatske seljačke stranke.

'Zvali su me ljudi iz cijele Hrvatske i rekli mi da bih se trebao kandidirati za predsjednika stranke, no nisam se mogao odlučiti sve do jučer kad je bjelovarsko-bilogorska organizacija HSS-a, najuspješnija HSS-ova županijska organizacija, izjavila da me podupire i ja sam to prihvatio', rekao je Bajs.

Bjelovarsko-bilogorski HSS je druga županijska organizacija koja predlaže svog kandidata za predsjednika stranke.

Križevački gradonačelnik Branko Hrg kandidat je koprivničko-križevačkog HSS-a.

Bajs je danas rekao kako je dobro da ima više kandidata jer je to odraz demokratičnosti stranke te da HSS treba birati među većim brojem kandidata za svaku dužnost.

Predlažem novu viziju stranke, nov program za HSS koji se mora vratiti na put uspjeha, rekao je Bajs o svom programu koji će tek predstaviti, kao i svoj izborni stožer za predsjedničke izbore u stranci.

Bajs se osvrnuo i na loš izborni rezultat HSS-a, a kao glavni uzrok nepovjerenja birača naveo je prepuštanje ministarstva poljoprivrede bivšoj vladi HDZ-a. Rekao je da je protiv takve odluke bio i prije dvije godine na predsjedništvu HSS-a.

S obzirom na burne reakcije nekih HSS-ovih članova da mu predsjednik stranke prepušta saborski mandat, Bajs je rekao da je njegov posao kao koordinatora 2. izborne jedinice bio uspješan. Ta je izborna jedinica, u kojoj sam ja bio koordinator, osvojila jedini mandat, a ja ga nisam tražio, rekao je Bajs. Predsjednik HSS-a mandat je ponudio meni i bjelovarsko-bilogorskom HSS-u, dodao je, podsjetivši da je i na sjednici predsjedništva stranke rečeno da bih ja trebao prihvatiti to mjesto.

Kandidature za predsjednika HSS-a predaju se do 9., a izborna skupština je 28. siječnja. (Hina)

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Friščić: Pregovori teku uspješno, ali nisu završeni Slika nije dostupna Friščić: 'Od ZERP-a ne odustajemo'

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene