Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nadolazeća turistička sezona

Bajs: Od Hrvatske ćemo napraviti jasan i vidljiv brend

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar turizma Bajs predstavio je novu strategiju koja bi trebala razveseliti sve goste željne dobrog jela i pića. Vrhunska hrana i vrhunsko piće garantirane hrvatske kvalitete, treba konačno postati prepoznatljiv adut hrvatskog turizma.

Hrvatska će se prodavati kao destinacija životnog stila zasnovanog na autentičnoj domaćoj hrani i vinu. Nova promidžba zemlje bogate trpeze trebala bi domaćem turizmu napokon dati ono za čim vapi već desetljećima: jasan i nedvosmislen imidž. 'Petina naših promidžbenih napora biće vezane uz ove promjene, u tijeku 2010. godine će dio tih aktivnosti biti jasan i vidljiv', rekao je ministar turizma Damir Bajs.

Pročitajte i ovo Radnici Nedostaje radnika Tko će odraditi sezonu? "Jedan ugostitelj me zove - brate, imaš li koga, daj spašavaj!" Slika nije dostupna Optimistične najave Bajs najavio: U Hrvatsku stiže 11 milijuna turista

Priča je složena, sunce, more i domaća klopa, vrhunsko vino, zvuči odlično, no kako postići nacionalni standard kvalitete? Država najavljuje pravilnik kojim će se jasno etiketirati oni restorani koji će nuditi brand hrvatskog jela i pića, a ugostitelji su uvjereni da je hrana ključ turističkog uspjeha. Ugostiteljima, koji će sudjelovati u brandiranoj gastro ponudi, država će izaći u susret. 'Mi moramo stvoriti i zakonodavne uvjete da oni koji se time bave su u povlaštenoj poziciji, da to mogu jednostavno i ekonomski i naplatiti', zaključio je Bajs.

U biznisu je imidž sve, a pogotovo u turizmu. Gosti nam dolaze zbog rajskih plaža, a odlaze zbog manjka sadržaja. Oni koji su postavili tematsku priču prema ciljanoj skupini, u sezoni broje rekordnu posjetu. Zato je tematski pristup reklamiranju cijele Hrvatske dobar početak.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene