Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Još bez odluke o zamjenici

EKSKLUZIVNO Bajić: Akcija na Medicini prije dva-tri tjedna probijena!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U ekskluzivnoj izjavi za Dnevnik Nove TV Mladen Bajić otkriva da je antikorupcijska akcija na zagrebačkom Medicinskom fakultetu probijena prije nekoliko tjedana. Odluku o svojoj zamjenici još nije donio.

U ekskluzivnoj izjavi za Novu TV, glavni državni odvjetnik Mladen Bajić otkrio je kako je antikorupcijska akcija na zagrebačkom Medicinskom fakultetu probijena prije nekoliko tjedana.

Pročitajte i ovo Mladen Bajić - 3 DORH štur u odgovoru Hoće li Bajić otići ili ipak ne? Njegovi mandati pamte se po aferama, prijatelji ga brane: "Imali smo dragocjene podatke koje bi protivnici iskoristili..." Slika nije dostupna Korupcija na Medicini Bajić: O sudbini svoje zamjenice odlučit ću do kraja tjedna

Na pitanje je li slučajno da se u akciju krenulo baš uoči rasprave o radu DORH-a u Saboru, rekao je da su to 'gluposti' jer da je u konkretnom slučaju stvar probijena i izašla u javnost prije dva-tri tjedna.

Još uvijek nije odlučio što će učiniti sa svojom zamjenicom Višnjom Lončar, čiji su suprug i sin osumnjičeni u slučaju korupcije na zagrebačkom Medicinskom fakultetu, ali da će odluku donijeti već idućeg tjedna.

"Još je prerano za tu odluku. Jedino što mogu reći je da ispitujemo sve okolnosti i da ćemo, zavisno o utvrđenim činjenicama, donijeti odluku", rekao je Bajić novinarima u Saboru. Na pitanje kada će donijeti odluku, odgovorio je "brzo, brzo, idući tjedan". Višnja Lončar je jedna od 20-ak Bajićevih zamjenika.

>> Osumnjičeni za prodavanje ispita danas izlaze pred istražnog suca

Suprug i sin Bajićeve zamjenice, Božo i Hrvoje Lončar, uhićeni su u utorak zbog sumnje da su kupovali ispit na Medicinskom fakultetu. Sin je pušten da se brani sa slobode, a suprugu je s još četvero suosumnjičenih određen jednomjesečni istražni zatvor.

Lesar ironično o Bajićevim akcijama

Dragutin Lesar, čelnik Hrvatskih laburista, komentirao je ovu akciju i 'pohvalio' Mladena Bajića. Kazao je da će Saboru predložiti da Bajić četiri puta godišnje dolazi u Sabor podnositi svoja izvješća, jer su se svaki put prije njegovih izvješća dogodila velika uhićenja. To bi mu, smatra Lesar, još više pomoglo u boljem obavljanju posla. Kazao je da su sve akcije dobro provedene, te da su uhićene velike ribe, ali ne i kitovi. (B.D./Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene