Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nema podršku niti manjine

Bačić komentirao povlačenje kandidature Dalije Orešković: "Za mene je to prihvatljivo i razumljivo"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Šef Kluba zastupnika HDZ-a Branko Bačić komentirao je odluku bivše predsjednice Povjerenstva za sprječavanje sukoba interesa Dalije Orešković da povlači svoju kandidaturu za reizbor na istu poziciju. Rekao je da njezinu odluku - razumije.

"Razumijem Daliju Orešković i njeno odustajanje - kao što je i sama rekla da nema podrške vladajuće većine u Saboru, ali nema ni podršku manjine u Saboru jer je od 73 zastupnika dobila 46 glasova, njeno odustajanje je za mene prihvatljivo i razumljivo", rekao je Bačić, a prenosi N1.

Pročitajte i ovo Dalija Orešković, saborska zastupnica i bivša šefica POSI Lijeva koalicija Orešković otkrila s kim bi radije sjela za stol, DP-u poručila: "Svatko tko kaže HDZ-u Guten Tag, sam sebi je rekao Auf Wiedersen" Slika nije dostupna 'Predmet napreduje' Povjerenstvo će uskoro odlučiti o Karamarku

"Za izbor je potrebno dobiti 76 glasova u tajnom glasovanju. Meni je žao što nije dobila tu većinu, ali moramo poštivati proceduru i Poslovnik Sabora i izvan toga ne možemo, koliko god bih i ja osobno volio da smo ih u petak sve izabrali. Volja zastupnika je prošli petak bila takva da nije dobila podršku i ne vidim zbog čega je sa mnom trebala polemizirati', istaknuo je šef Kluba zastupnika HDZ-a.

Bačić je za sebe rekao kako ne vjeruje da će ikad doći na udar Povjerenstva "u svojem radu" te da nikad nije komentirao odluke Povjerenstva, već ih je poštivao.

Na pitanja postoji li mogućnost da od kandidature odustane i Novaković, Bačić je istaknuo da on nema takvih saznanja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene