Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Dovodi se u pitanje izgradnja mira'

Azerbajdžan osudio sporazum Armenije i Turske

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Azerbajdžan je osudio sporazum o normalizaciji odnosa Armenije i Turske i upozorio na moguću nestabilnost na jugu Kavkaza.

'Normalizacija odnosa Turske i Armenije prije povlačenja armenskih snaga s okupiranog azerbajdžanskog teritorija (Nagorno Karabaha) u suprotnosti je s interesima Azerbajdžana i baca sjenu na bratske odnose naše zemlje i Turske', priopćilo je azerbajdžansko ministarstvo vanjskih poslova u Bakuu.

Pročitajte i ovo Gorski Karabah Nakon 24 sata Kraj sukoba? Armenci se predali, polažu oružje Konflikt oko Gorskog Karabaha - 1 Nastavak vojne operacije Novi sukob mogao bi poremetiti sve: "Čini se da bi to, nažalost, moglo biti strašno - rat broj tri"

'Azerbajdžan smatra da otvaranje granice između Turske i Armenije dovodi u pitanje izgradnju mira i stabilnosti u regiji', dodaje se u tekstu.

>> Armenija i Turska potpisale povijesni sporazum

Sporazumi između Turske i Armenije, potpisani u subotu, predviđaju ponovno otvaranje granice između dvije zemlje. Da bi stupili na snagu moraju ih ratificirati parlamenti dviju zemalja, što bi moglo potrajati zbog neprijateljskog stava brojnih zastupnika u Ankari i Erevanu.

Azerbajdžan se protivio normalizaciji odnosa dviju zemalja i otvaranju granica prije rješavanja sukoba između Bakua i Erevana oko Nagorno Karabaha. Turska je 1993. godine zatvorila granicu s Armenijom u znak potpore turkofornim Azerima koji su tada vodili izgubljenu bitku s armenskim separatistima u Karabahu. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene