Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kazna i do pet godina zatvora

Austrija bi nam mogla vratiti Sanaderovih 1,3 milijuna eura

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ivi Sanaderu u Austriji prijeti do pet godina zatvora, a Austrija bi Hrvatskoj mogla vratiti 1,3 milijuna eura zaplijenjenih s tamošnjih računa bivšeg premijera.

Pročitajte i ovo Rutilus pigus Ribari bijesni Došao u kulinarski program pa ispekao zabranjenu ribu: "Nisam znao, vjerovao sam prijatelju..." Slika nije dostupna Odvjetništvo zaprimilo predmet Ivo Sanader i službeno osumnjičenik u Austriji

 

Dokaže li se da je novac kojeg je Austrija zaplijenila s računa povezanih s Ivom Sanaderom i njegovim rođakom potekao iz kaznenog djela počinjenog u Hrvatskoj on bi mogao biti vraćen Hrvatskoj. To nam je potvrdio glasnogovornik austrijskog državnog odvjetništva Friedricha Koniga.

>> Bivši premijer branit će se da je slike dobio na dar

>> Sanader ostaje u pritvoru još mjesec dana

Prema austrijskim zakonima u ovakvim slučajevima novac obično ide zemlji u kojoj je počinjeno kazneno djelo kojim je novac pribavljen, a indicije da bi iznos mogao potjecati iz afere 'Fimi media', austrijsko tužiteljstvo dobilo je od Hrvatske.

Ukoliko bi Austrijanci dokazali da je Sanader zaista počinio kazneno djelo pranja novca za ovaj iznos je određena kazna od šest mjeseci do pet godina zatvora. Inače, odvjetnik obitelji Sanader, Goran Suić do kraja tjedna će posjetiti bivšeg hrvatskog premijera.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene