Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Račan: 'Otkriven mi je tumor, povlačim se iz politike'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik SDP-a Ivica Račan izvijestio je danas da mu je noćas dijagnosticiran atipični tumor u desnom ramenu te da se povlači iz javnosti i politike do završetka operacije koja bi trebala biti obavljena uskoro, možda već idući tjedan.

Nakon što je u središnjici SDP-a o svojoj bolesti i odluci o povlačenju izvijestio vodstvo stranke, Račan je novinarima kazao da mu je tumor dijagnosticiran noćas u Klinici u Muenchenu, kamo se jučer automobilom uputio nakon što su liječničke pretrage u subotu utvrdile sumnju da je riječ o tumoru.

Pročitajte i ovo Borba protiv sarkoma, ilustracija - 1 Tumori koštanog tkiva Agresivan tumor koji napada i starije i mlade: Srpanj je mjesec posvećen oboljelima od sarkoma Slika nije dostupna Račan uvjeren da je Antunović zasad najbolja osoba za SDP

Račan je rekao da već dva mjeseca trpi bolove u ramenu, da mu je prva dijagnoza glasila "smrznuto rame", a da su liječnici u Muenchenu noćas potvrdili da se radi o atipičnom tumoru. 

Istaknuo je da je tumor ozbiljan, da je operacija neminovna i zahtjevna, da se hitno mora obaviti te je izrazio nadu da će biti obavljena već idući tjedan.

'Unatoč atipičnosti tumora, nastojim da se operacija obavi u
Hrvatskoj', rekao je Račan, naglasivši da se danas povlači iz
političkog i javnog života, dok se ne završi operacija i ne suoči se s rezultatima operativnog zahvata.

'Ovisno o rezultatu operacije donijet ću adekvatne odluke, vraćam li se ili definitivno napuštam politiku', rekao je Račan. 

Naglasio je da je veliki optimist što se tiče liječenja i oporavka da je bio i ostao borac.

Izvijestio je da će ga do završetka i rezultata operacije na mjestu čelnika SDP-a mijenjati njegova zamjenica Željka Antunović. 

Naglasio je da je SDP dobro organizirana stranka, te da je uvjeren kako njegovo odsustvo čak ni u okolnostima da je izborna godina neće uzdrmati stranku.

Račan je najavio da će o svom zdravstvenom stanju danas izvijestiti predsjednika države Stjepana Mesića.


Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene