Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dvosmisleni prometni znakovi

Apsurd u Zadru: Što je s ovim putokazima?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dok turisti lutaju, novi prometni znakovi još uvijek su u izradi.

Apsurd u Zadru 150 milijuna eura vrijedna luka Gaženica otvorena je već mjesec i pol dana, ali dio putokaza vozače još uvijek upućuje na staru trajektnu luku! Dok turisti lutaju, novi prometni znakovi još uvijek su u izradi. Umjesto olakšanja, kažu, doći do zadarskih otoka postalo im je nikad teže.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Svađa Zagreba i Zadra Jedna od najskuplih investicija na Jadranu otvorena i treći put Slika nije dostupna Težak 150 milijuna dolara Projekt kojim su se hvalile i HDZ-ova i Kukuriku Vlada nije prošao bez skandala

Znak kaže „trajektna luka", a trajekata nema još od kraja ožujka. Dio putokaza je precrtan, ali u moru dvosmislenosti teško je zaključiti ispravno. Jednog britanskog para putokaz je doveo na mjesto gdje svoj trajekt prema Ugljanu sigurno neće vidjeti.

Veliki skandal: Javnost uznemirena zbog šahtova

"Ovo je tako naporno! Znakovi su potpuno pogrešni", požalila se Diana, koja je na odmor u Hrvatsku stigla iz Velike Britanije.

"Prošle smo se godine ukrcavali ovdje u staroj luci. Prema navigaciji, trajekt bi trebao biti još ovdje. Kad smo naišli na raskrižje, putokaz za trajektnu luku je bio precrtan, ali nije pisalo kuda treba ići alternativnim pravcem", dodao je David iz Velike Britanije.

Da je pisalo, došli bi 5 kilometara dalje gdje se u Gaženici vrši ukrcaj. Bilo bi dobro da makar piše bilo što. Jer novi putokazi za Gaženicu kronično kasne.

"Nije ni bilo potpuno sigurno kada će krenuti to otvorenje. A i ti operativni razlozi. Bilo je potrebno uskladit se sa Hrvatskim cestama, pa se sve skupa malo odgodilo", rekla je Ivana Dadić, glasnogovornica Grada Zadra.

Mjesec i pol onima koji lutaju ipak je previše. A ne zna se još ni gdje će kretati linija za Italiju. Pa ni što će na znakovima točno pisati.

"Mi ćemo ovaj tjedan definirat od kuda će polazit ta međunarodna linija Zadar-Ancona i u svezi s tim će se ti znakovi definirati", kazao je Emil Bilić, ravnatelj Lučke uprave Zadar.

Probleme i gubitke ima i autobusna tvrtka koja vozi za Gaženicu. Luka je već bila na popravnom. Zbog neprikladne visine gatova postavljene su rampe, pa je otvorenje kasnilo 3 mjeseca. A sada su problem putokazi. Moglo se predvidjeti, a ne ispravljati

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene