Obavijesti Video Pretražite Navigacija
NA OTOKU ČIOVU

Ugrožena i sigurnost djece: Curi krov nove škole, vrijedne 20 milijuna kuna. Voda je već došla do električnih instalacija...

Nova škola u Okrugu Gornjem prokišnjava (Foto: Dnevnik.hr) - 3
Nova škola u Okrugu Gornjem prokišnjava (Foto: Dnevnik.hr) - 3 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Nova škola u Okrugu Gornjem prokišnjava (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Nova škola u Okrugu Gornjem prokišnjava (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Foto: DNEVNIK.hr Nova škola u Okrugu Gornjem prokišnjava (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Nova škola u Okrugu Gornjem prokišnjava (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Nova škola u Okrugu Gornjem prokišnjava (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Galerija 1/3 >>
Apsurd u Okrugu Gornjem na otoku Čiovu. Škola, otvorena prije nešto više od tri godine i vrijedna više od 20 milijuna kuna, privremeno je zatvorena jer prokišnjava. Sigurnost učenika ugrožena je, pa sada odlaze na nastavu u Trogir.

Vlasnik škole koja prokišnjava tri godine nakon što je sagrađena jest Općina Okrug, a osnivač je Splitsko-dalmatinska županija.

Pročitajte i ovo Valter Flego Očekuju barem dva mandata Manjinci se okupili u Fair Play listu, Pupovac poručio: "Hrvatska ima šansu..." Ilustracija napad u Kini Užas u školi: 45-godišnjakinja nožem ubila dvije osobe, a deset ranila

Tomislav Đonlić, pročelnik upravnog odjela za prosvjete splitsko-dalmatinske županije, kaže da će se, iako je škola u vlasništvu općine, županija uključiti u rješavanje nastaloga problema. Dobili su, kaže, upozorenje iz škole, mišljenja nadležnih službi i smatra da je ravnateljica postupila odgovorno.

''Očekuju nas razgovori s općinom i žurno saniranje stanja'', kaže Đonlić.

Voda je došla u doticaj s električnim instalacijama, a sada je u tijeku procjena toga što se sve mora sanirati.

Ravnateljica kaže da su ovi problemi postojali već i ranije, a sa sanacijom se čekalo sve dok ona nije premjestila učenike u drugu školu.

''Mi kao upravni odjel znamo za ova događanja posljednjih desetak dana'', rekao je Đonlić te je obećao da će kao upravno tijelo i županija učiniti sve da čim prije djecu vrate u školu.
 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene