Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Anto Đapić jedini kandidat za predsjednika HSP-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Organizacijski odbor Sabora Hrvatske stranke prava utvrdio je, nakon očitovanja županijskih stranačkih organizacija, da je za predsjednika HSP-a pravovaljana kandidatura sadašnjeg predsjednika Ante Đapića, priopćeno je iz HSP-a.

Kandidature za predsjednika HSP-a predali su Anto Đapić i član Predsjedništva stranke Pero Kovačević, a nakon očitovanja županijskih organizacija utvrđeno je da je 'za predsjednika HSP-a pravovaljana kandidatura Ante Đapića, budući da Kovačević nije dobio podršku dovoljnog broja županijskih organizacija'.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović posjet Zlataru Milanović: "Hrvatska je dno Europske unije, svaki dan se molimo za Bugarsku" Stevo Pendarovski i Gordana Siljanovska-Davkova Biraju predsjednika Izborni dan u Sjevernoj Makedoniji, jedan kandidat u prednosti

'Kandidaturu Ante Đapića podržalo je 12 županijskih organizacija HSP-a, dok je kandidaturu Pere Kovačevića podržala jedna županijska organizacija HSP-a', stoji u priopćenju Organizacijskog odbora koje potpisuje predsjednik Glavnog stana HSP-a Pero Trgovčević.

Pojašnjava se da je prema kandidacijskom pravilniku organizacijski odbor utvrdio da je za predsjednika HSP-a pravovaljana kandidatura Ante Đapića, budući da Kovačević nije dobio podršku minimalno četiri županijske organizacije, koliko je potrebno da kandidatura bude pravovaljana.

'Do održavanja Sabora HSP-a Organizacijski odbor u dogovoru sa Županijskim vijećima odredit će raspored predstavljanja kandidata za predsjednika HSP-a Ante Đapića županijskim organizacijama na terenu', stoji na kraju priopćenja.

Izborni sabor HSP-a održat će se 12. travnja u Zagrebu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene