Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stigao odgovor

Sander se obrušio na Milanovića: "Histeričnim nastupima se upliće u proceduru odabira Glavnog državnog odvjetnika"

Ante Sanader - 1
Ante Sanader - 1 Foto: DNEVNIK.hr
Ante Sanader, politički tajnik HDZ-a reagirao je na izjave predsjednika Zorana Milanovića o izboru novog čelnika DORH-a.

Ante Sander oštro je u objavi na Facebooku regirao na izjave predsjednika Zorana Milanovića o izboru Ivana Turudića za glavnog državnog odvjetnika, u kojima je Turudića nazvao "Sanaderovim dečkom" rekavši da se Hrvate preparira da budu poslušne životinje.

Milanović za Turudića tvrdi da će zaštititi Plenkovića, te da bi, kako kaže, taj čovjek trebao biti biti predmet istrage. "To je takva šamarčina da se to više ne da trpjeti", kazao je između ostalih u petak Milanović.

Pročitajte i ovo Dragan Čović - 1 Potrebna dvotrećinska većina Čović nije optimističan: "Teško ćemo mi promijeniti i zarez u Ustavu s obzirom na odnose koje imamo na političkoj sceni"

Pročitajte i ovo Ilustracija Jedan pokušao pobjeći Velika akcija karlovačke policije: U tri dana uhvatili su šest krijumčara migranata

Ubrzo je stigao odgovor političkog tajnika HDZ-a, Ante Sanadera. 

"Svjedočimo nervozi i paničnim nastupima Zorana Milanovića i njegovih pristaša s rigidne ljevice. Htjeli bi, kao u SDP-ovu mandatu, upravljati pravosuđem koje je danas neovisno i samostalno", rekao je Sanader napomenuvši kako bi partija i njezini ogranci na radikalnoj ljevici određivali koga se treba istraživati, hapsiti, tužiti i sudski kažnjavati, a koga ne treba.

"U pravnoj državi to rade neovisna pravosudna tijela. Nema nedodirljivih u borbi protiv kriminala i korupcije. A nema niti Milanoviću u ovom trenutku očito toliko važnog i dragog "Lex Perković". Zato se i histeričnim nastupima upliće u proceduru odabira Glavnog državnog odvjetnika koja je provedena po zakonu i za koju on nije nadležan. Za razliku od jedne druge procedure, izbora predsjednika Vrhovnog suda, u kojoj je bio nadležan i u kojoj je svjesno kršio zakon", zaključuje Sanader u objavi na Facebooku.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene