Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mrak Taritaš

'Ukidanje prijevoza za srednju školu je apsolutno kriva poruka'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Anka Mrak Taritaš i Orsat Miljenić osvrnuli su se na subvencije za prijevoz srednjoškolaca.

Bit će novaca za subvencije za prijevoz srednjoškolaca, rekao je gostujući u Dnevniku Nove TV ministar obrazovanja Predrag Šustar i dodao da se s novim modelom kreće od nove školske godine.

Pročitajte i ovo Hrvoje Vojković ispitan u EPPO - 3 Pušten na slobodu Hrvoje Vojković priznao sve? Ured europskog tužitelja objavio detalje o prijevari Put do škole im je ruski rulet (Foto: Dnevnik.hr) - 4 Načelnik ostao zatečen Put do škole im je ruski rulet: Ovim je srednjoškolcima dosta da svakoga dana strahuju za vlastite živote

Na subvencije se danas osvrnula Anka Mrak Taritaš.

'To trebamo vidjeti što je dogovoreno i kako će ići amandman. Međutim to trebate gledati u jednom puno, puno širem kontekstu. Ako se mi zalažemo za demografski oporavak zemlje, a zalažemo se, onda ukidanje prijevoza za srednju školu je apsolutno kriva poruka. Ono što želimo je da i srednja škola bude obvezna. Dakle to nema veze sa socijalom. To ima veza kao da kad netko kupuje knjige kažete da će knjige koštati za one koji su imovinski bolji jedan iznos, a ove drugi. Socijala je jedan drugi element i apsolutno treba naći novce. Ja sam vidjela na jednoj televiziji gdje su učenici rekli što to znači, da će u srednju školu ići samo oni koji mogu ići pješice', rekla je Anka Mrak Taritaš.

'Ako su se dogovorili da se to digne, konačno jedna dobra stvar', rekao je Orsat Miljenić.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene