Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Anja Šovagović Despot dala ostavku; Karamarko kaže: 'Cijenim je, ali proračun je takav kakav jest'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Karamarko je orekao kako Šovagović Despot izuzetno cijeni i kao glumicu i kulturnu djelatnicu koja je bila na čelu HDZ-ova Odbora, no da je ovogodišnji državni proračun, nažalost takav kakav jest.

Prvi potpredsjednik Vlade i predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko izjavio je u četvrtak u Kninu da mu je žao što je Anja Šovagović Despot dala ostavku na mjesto predsjednice Odbora za kulturu HDZ-a, nezadovoljna proračunskim izdvajanjem za kulturu, jer ju izuzetno cijeni, no da je ove godine proračun takav kakav jest, ali se nastojalo zaštiti one koji su potrebiti, tj. socijalno ugroženi.

Pročitajte i ovo Tomislav Karamarko "Dvojio sam..." Oglasio se Karamarko: Objasnio kako bi HDZ mogao dobiti izbore i s kime bi trebao koalirati Tomislav Karamarko na općem saboru HDZ-a govorio i o svojoj kandidaturi Karamarko savjetuje vodstvu HDZ-a da osnuje Domoljubnu koaliciju broj dva

 

Na novinarski upit kako komentira pismo i ostavku Anje Šovagović Despot glavnog tajniku HDZ-a, Karamarko je odgovorio kako Šovagović Despot, izuzetno cijeni i kao glumicu i kulturnu djelatnicu koja je bila na čelu HDZ-ova Odbora, no da je ovogodišnji državni proračun, nažalost takav kakav jest.

Ovo je godina odricanja i mnogi neće biti zadovoljni, dodao je. Naglasio je da je u proračunu bilo potrebno 'akcentirati na one koji su potrebiti, tj. socijalno ugroženi', i da je bilo bitno da se njih dodatno ne ugrozi mjerama štednje". Napomenuo je da će HDZ-ov Odbor za kulturu i dalje raditi.

Karamarko je rekao i da će iduće godine doći do rasta BDP-a i investicija i proračuna, naglasivši kako ne treba odmah na prvoj prepreci padati.

Upitan koliko je snaga HDZ-a Karamarko je podsjetio da stranka pobjeđuju već četiri godine na svim izborima, dodavši kako je HDZ najjača hrvatska stranka.

Vezano za budućnosti Knina rekao je da je to ujedno i budućnost Hrvatske te da se za Knin treba boriti, posebice za ostanak mladih ljudi. Investicije i otvaranje novih radnih mjesta, to je ono za što moramo imati za svaku županiju, dodao je.

Govoreći o poreznoj politici Karamarko je rekao da je ona još uvijek na "ispitivanju" i mora biti stimulativna za poduzetnike jer oni stvaraju novu vrijednost. Ako poduzetnici budu stvarali novu vrijednost neće biti problema ni za lokalnu upravu i samoupravu i državni proračun, dodao je. Rekao je i da su reforme spremne nakon prihvaćanja proračuna i kako vjerujem da će to donijeti plodove. (Himna)


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene