Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pratite na DNEVNIK.hr

ANIMACIJA RUTE: Transport transformatora teškog 210 tona do Zračne luke Zagreb!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U četvrtak kasno navečer počeo je transport Končarovog transformatora do Zračne luke Zagreb po koji dolazi najveći zrakopolov na svijetu - Antonov 225.

Transport transformatora teškog 210 tona počeo je u četvrtak kasno navečer, a u Zračnu luku Zagreb stiže u petak u 3:00 sata ujutro. Njegovu rutu do zračne luke možete pogledati u priloženoj animaciji.

Slijetanje najvećeg zrakoplova na svijetu Antonova 225 koji će transformator prevoziti do Filipina, očekuje se u petak u 18 sati. Ovaj zrakoplov pokreće 6 motora, dužine je 86 m, raspona krila 88 m. Težina praznog zrakoplova je cca 260 tona, a maksimalna težina prilikom uzlijetanja je 640 tona.

>> FOTO Počeo utovar transformatora po koji dolazi najveći zrakoplov na svijetu!

Podsjetimo, transformator je težak 210 tona, snage 318 MVA dužine je 8,6 metara, širine 6,7 i visine 7,7 metara za Transformatorsku stanicu San Lorenzo na otoku Cebuna na Filipinima. Iako se ovakvi transformatori zbog svoje veličine obično isporučuju cestovnim putem, filipinskom kupcu je on potreban hitno pa će po njega u petak doći najveći zrakoplov na svijetu.

Očekuje se da će sam ukrcaj tereta u subotu te da će trajati gotovo cijeli dan. Polijetanje zrakoplova AN225 iz Zračne luke Zagreb očekuje se u nedjelju u 6 sati ujutro.

DNEVNIK.hr pratite putem
iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Odletio za Filipine VIDEO: Pogledajte kako je izgledalo polijetanje nebeskog diva Slika nije dostupna Nebeski div VIDEO Zagreb: Pogledajte trenutak slijetanja najvećeg aviona na svijetu

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene