Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Po četvrti put

Angela Merkel ponovno izabrana za njemačku kancelarku

Angela Merkel (Foto: AFP)
Angela Merkel (Foto: AFP) Foto: Afp
Bundestag je u srijedu, gotovo pola godine nakon parlamantarnih izbora, izabrao Angelu Merkel za novu njemačku kancelarku nakon čega bi trebala uslijediti prisega vlade kod predsjednika Njemačke Frank-Waltera Steinmeiera.

"Predsjedniče Bundestaga, prihvaćam ovaj izbor", rekla je Merkel nakon što je predsjednik Bundestaga Wolfgang Schaeuble objavio rezultate glasovanja zastupnika Bundestaga.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Uspjeh krajnje desnice Hrvatski analitičari o uspjehu AfD-a u Njemačkoj: "Ovo mogu biti zvukovi zvona za uzbunu" Slika nije dostupna U ŠEST TOČAKA Sve što trebate znati o važnim izborima koji su jučer okončani u Njemačkoj

Za Angelu Merkel glasovalo je 364 zastupnika, što je osjetno manje od 399, s koliko raspolaže demokršćansko-socijaldemokratska koalicija. Pretpostavlja se da najviše otpora dolazi iz redova manjeg koalicijskog partnera Merkeličine Unije CDU/CSU, Socijaldemokratske stranke Njemačke (SPD) koja se do posljednjeg trenutka dvojila o ulasku u koaliciju s demokršćanima.

Angela Merkel zajedno s članovima vlade trebala bi svečano prisegnuti u podne. (Hina)
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene