Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Andrija Jarak o nogometnim 'navijačima'

VIDEO Huligansko divljanje: Dogovori tučnjava na javnim mjestima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nastavlja se istraga oko obračuna navijačkih skupina na autocesti kod Karlovca. Policija je privela 46 osoba.

Policija nastavlja istragu oko huliganskog obračuna navijačkih skupina na autocesti kod Karlovca. Na internetu se pojavila snimka nereda, u kojima je sudjelovalo stotinjak navijača Hajduka i 80-ak pripadnika Bad Blue Boysa. Policija je privela 46 osoba koje se dovode u vezu s obračunom. Nakon obavljenih razgovora svi su pušteni, osim jedne osobe koja je zadržana. Po završetku kriminalističkog istraživanja policija će podnijeti prekršajne i kaznene prijave protiv izgrednika.

Pročitajte i ovo Neredi u Splitu - 35 Kaos i nakon utakmice FOTO Navijački neredi u Splitu: Privedena 51 osoba, tri policajca prevezena u bolnicu, gorjeli kontejneri... Detalji prometne nesreće - 4 ispali iz auta Detalji stravične nesreće na A1: U automobilu je bio i pas - pobjegao je, građani mole za pomoć

VIDEO Pojavila se snimka masovnog sukoba Torcide i BBB-a, 50 privedenih!

VIDEO Huligani opet divljaju: Novi žestoki sukob Torcide i BBB-a na autocesti!

Slučaj i dalje prati Andrija Jarak. Evo odgovora na pitanje dokle je došla istraga:

'Policija je izuzela snimke s nadzornih kamera na ulazu u tunel Sveti Marko. One bi trebale biti ključni dokaz prilikom podnošenja prekršajnih ili kaznenih prijava, ovisno o tome što kome dokažu. One bi trebale dokazati i tko je započeo huligansko divljanje i tko je u njemu sudjelovao. 

Ono što se dogodilo kod Karlovca jest huligansko divljanje, nikako navijanje ili navijači. Velika je razlika biti navijač, trošiti svoje vrijeme i novac i pratiti svoj klub ili s druge strane biti huligan koji telefonom, mailom ili kako već dogovora tučnjave na javnim mjestima i pritom ugrožava sebe i druge, a ponajprije nedužne ljude. To su u srijedu bili svi putnici koji su se u tom trenutku zatekli na autocesti.

Ništa se od toga ne bi dogodilo da naše pravosuđe radi svoj posao i striktno provodi Zakon o sprečavanju sukoba na sportskim borilištima jer bi u tom slučaju huligani bili u zatvoru i ne bi bili u mogućnosti kao višekratni prijestupnici ugrožavati sebe i druge, ponajprije nedužne ljude.

Međutim, to se nažalost nije dogodilo. Mi stalno govorimo o sreći, o faktoru sreće, izvještavamo 'eto jučer se srećom ništa nije dogodilo, na sreću nitko nije teže ozlijeđen ili poginuo', no pitanje je dokad će biti sreće i kad će se to pretvoriti u nesreću.

Jer ovi stalni kompromisi, bježanje od odgovornosti, krivo tumačenje zakona ili jednostavno zatvaranje očiju pred tim opasnim huliganskim naletom neumitno vodi do tragedije koja će se kad tad dogoditi, a onda će nažalost za sve biti kasno.' 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene