Obavijesti Video Pretražite Navigacija
SASTANAK U BANSKIM DVORIMA

Medved potvrdio da Čačić prelazi u opoziciju: "Koalicija sa 76 ruku vrlo dobro funkcionira i bit će čvrsta"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Premijer Andrej Plenković okupio je koalicijske partnere na redovitom tjednom sastanku vladajuće većine u Banskim dvorima, a nakon sastanka izjavu je dao potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved.

"Koalicija sa 76 ruku vrlo dobro funkcionira i bit će čvrsta", kazao je u utorak ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved nakon sastanka vladajuće većine.

Izvijestio je i da je Radmir Čačić zahvalio na dosadašnjoj suradnji.

"Čačić je čestitao na dosadašnjem obliku i formatu, koji je po njemu vrlo sadržajan. Koordinacija koju premijer na tjednoj razini ima s koalicijskim partnerima pokazala se dobra", rekao je Medved te dodao kako Čačić očekuje korektan odnos i sad kada prelazi u opoziciju.

Na sastanku u utorak razgovaralo se i o odlasku Zdravka Marića te imenovanju njegova nasljednika Marka Primorca, a bilo je govora i o potpredsjedničkoj funkciji Olega Butkovića.

Pročitajte i ovo Radimir Čačić čeka se reakcija premijera Čačić opet prijeti: "Reformisti na jesen izlaze iz vladajuće koalicije"
Pročitajte i ovo Hrvoje Krešić Dolaze promjene Hrvoje Krešić o novom potezu Radimira Čačića: "Ovo nije prvi put da on prijeti, ali..."

Vladajući su razgovarali i o inicijativama za opoziv ministra Vilija Beroša i Gordana Grlića Grlića Radmana, o čemu će se u Saboru razgovarati u četvrtak.

Konstituiran je Savjet za Hrvate izvan RH. Premijer Plenković, kako je najavio Medved, u utorak odlazi u brodogradilište Treći maj.

Reformist Čačić također je potvrdio kako se zahvalio na suradnji, ali i kazao da za nju u ovom mandatu Vlade više nema prostora.

"Mi smo stranka centra, po definiciji primarno idemo s lijevim centrom, ali isto tako i s desnim centorm, ne s radikalima – lijevim i desnim, ali da bi to bilo moguće sutra, pretpostavka je da HDZ-ova Vlada realizira ono što je obećala i potpisala u odnosu na Reformiste, a što je i razlog našeg izlaska. Očekujemo da se to napravi, premijer je ponovno danas ponovio da će se to učiniti. Govorimo o tome da se prokrene, da se naruči taj projekt za nizinsku prugu. Ali ako ga osptruiraš, a naše duboko uvjerenje je da je tako, iako je Plenković to ponovno danas opovrgnuo, ali Stričak radi drugačije. Vidjet ćemo, bit će prilike za provjeru", izjavio je Radmir Čačić za N1.
















 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene