Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izbori su sve bliže

Plenković otvorio tvornicu tjestenine, poveo i ministre: ''Svatko tko želi raditi, može naći posao''

Aktualno Galerija Andrej Plenković i ministri Andrej Plenković i ministri Foto: Andrej Plenković / X Andrej Plenković i ministri - 1 Andrej Plenković i ministri - 1 Foto: Andrej Plenković / X Andrej Plenković i ministri - 2 Andrej Plenković i ministri - 2 Foto: Andrej Plenković / X +0 Andrej Plenković i ministri - 3 Galerija 1/4 >>
Premijer Andrej Plenković pustio je u pogon novu Podravkinu tvornicu tjestenine u Koprivnici, vrijednu 15 milijuna eura, čiji je maksimalni proizvodni kapacitet 9000 tona tjestenine.

Nakon novog vizualnog identiteta, Podravka je dobila i novu tvornicu tjestenine, a njezinu svečanu otvaranju prisustvovali su premijer Andrej Plenković i nekoliko ministara.

Predsjednik Vlade tom je prigodom kazao da su novootvoreni pogoni važni za rastuću snagu Podravke i prehrambenu industriju te da to predstavlja put prema samodostatnosti Hrvatske u proizvodnji hrane. Dodao je da je zadovoljan što se u blizini novih pogona gradi logistički centar, a na Kalniku nova tvornica koprivničke kompanije.

Osvrnuo se i na gospodarstvo u Hrvatskoj te kazao da su prognoze stručnjaka što se tiče rasta BDP-a i smanjenja inflacije optimistične: "Nikad u posljednjih 40 godina nismo imali manje nezaposlenih.''

Dodao je i da svatko tko želi raditi, može naći posao te je istaknuo da je prosječna plaća za studeni iznosi 1208 eura.

Predsjednica Uprave Podravke Martina Dalić kazala je da je za projekt gradnje nove tvornice potrošeno sedam milijuna eura na građevinske radove, a osam milijuna eura na tehnologiju. Čak je 50 šlepera bilo potrebno da doveze svu potrebnu opremu koja je instalirana u novim pogonima, kazala je.

Tvornica će u prvoj godini proizvesti tjestenine koja će biti pakirana u 90 milijuna Podravkinih juha. Sama tvornica prostire se na 4.400 četvornih metara te se nalazi uz tvornicu Vegete i Juha. Riječ je o jednom od najvećih projekata koprivničke kompanije u sklopu Strategije poslovanja do 2025. godine, čija je gradnja počela u listopadu 2022. godine.

Novi pogon je klimatiziran i u potpunosti automatiziran. Sastoji se od linije za kratku i uvijenu tjesteninu, linije za pakiranje i paletiranje te automatizirano upravljanje paletama. Kako je rečeno, Podravka će novom tvornicom dodatno osigurati vlastitu proizvodnju tjestenine, modernizirati tehnološki proces proizvodnje te daljnji rast kategorije juha, kao i razvoj novih proizvoda.

Pročitajte i ovo Skupina muškaraca usred Rima pozdravljala neofašističkim pokličem Presuda u susjedstvu VIDEO Nakon jezive snimke Vrhovni sud odlučio: ''Iskazivanje fašističkog pozdrava nije uvijek zločin''

Pročitajte i ovo Zvonko Bede Požar tvornice Bede podnio ostavku, ali mu nije pomoglo: Trojici određen istražni zatvor, odvjetnik upozorava na pravni apsurd

Čeka ga i susret i sa županima pet sjeverozapadnih hrvatskih županija uključenih u Razvojni sporazum za Sjever Hrvatske, a prije sastanka bit će upriličeno uručivanje ugovora sufinanciranih iz Europskog socijalnog fonda plus u okviru Poziva ''Zaželi - prevencija institucionalizacij'' te Odluka o financiranju za projekte u okviru NPOO-a, kao i Obavijesti da se projekt nalazi na prioritetnoj listi za financiranje.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene