Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stanje u Agrokoru

Plenković o Todorićevoj izjavi i Boži Petrovu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Belupo je danas otvorio novu tvornicu krutih, polukrutih i tekućih oblika lijekova u Koprivnici. Riječ je o jednoj od najvećih greenfield investicija u Hrvatskoj u čiju je gradnju uloženo 530 milijuna kuna.

Novu Belupovu tvornicu otvorio je premijer Andrej Plenković koji je komentirao, između ostalog, i izjavu koju je Ivica Todorić, vlasnik posrnulog Agrokora, dao tjedniku Nacional.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Nakon izbora Plenković: "Milanović okolo zove ljude, a onda oni zovu mene" Ilustracija Analiza Gabrijele Kišiček Stručnjakinja o govoru Andreja Plenkovića: "To je bilo glumljeno samopouzdanje, to je daleko od trijumfa i proslave"

"Pročitao sam članak, kakvo je stanje u kompaniji pokazat će revizija, jedna od četiri svjetske top kompanije, pregledat će knjige pa ćemo vidjeti o čemu se radi. Nitko tko nije u kompaniji i tko nema uvid u financijske knjige ne može unaprijed donositi sudove. Plaće za svibanj su isplaćene, kompanija funkcionira normalno, nova likvidnost je došla, dostavljači dostavljaju robu, OPG-ovi su zadovoljni... dajmo izvanrednoj upravi vremena za ozbiljno financijsko restrukturiranje", kazao je premijer.

Na pitanje je li upoznat s navodima iz teksta  - o povezanosti Bože Petrova s ruskim Sberbankom te da je i prije izbijanja krize u Agrokoru mostovac nudio pomoć Todoriću, Plenković je kazao: 

"Ja ne znam kako je Petrov komunicirao s Todorićem. U procesu razgovora, kad smo vidjeli da je Agrokoru potrebna financijska injekcija, razgovarali smo, procijenili situaciju i krenuli jedinim ispravnim putem - na ustavan način, zakonit način".

Premijer je izjavio i da ne strahuje od pobune radnika koji su, posebice vozači, krenuli napuštati tvrtke koncerna, a njihovi sindikati naveli su prošlog tjedna i da ih se tjera da rade protuzakonito te da strahuju za primanja.

"Ne vidim razloga za to, primaju plaću, proces restrukturtriranja je krenuo... nama je bitno zadržati radna mjesta. Naš je prioritet hrvatska ekonomija", ustvrdio je premijer.

"Nova suradnja s Mostom nije realna"

Na pitanje računa li HDZ na HNS-ovu potporu u stvaranju parlamentarne većine, Plenković je kazao: "Sad smo u fazi lokalnih izbora, predlažem svima da se koncentriraju na lokalne izbore, teme koje su interesantne za županije i gradove, a o ovim temama ćemo kad lokalni izbori završe".

Plenković je isključio i mogućnost nove suradnje s Mostom nakon eventualnih prijevremenih izbora.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene