Obavijesti Video Pretražite Navigacija
SUKOB INTERESA

PLENKOVIĆ PODRŽAO MINISTRICU DALIĆ I dalje smatram da nema sukoba interesa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Andrej Plenković kaže da će proučiti odluku Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa o Martini Dalić, ali i dalje smatra da u njenom slučaju nema sukoba interesa.

Andrej Plenković, predsjednik Vlade, podržao je Martinu Dalić, ministricu gospodarstva, poduzetništva i obrta, u slučaju potencijalnog sukoba interesa oko odlučivanju o otkupu dionica Ine.

Pročitajte i ovo Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković Teške riječi Plenković prozvao tri stranke: "Svi su korumpirani. Žele porobiti institucije progona, to je jasno kao dan" Andrej Plenković, Zoran Milanović - 3 na Plesu Novinari pitali Jandrokovića je li tampon zona, a ubacio se Milanović: "On je prefit"

"Detaljno ću proučiti informaciju koju smo dobili o sjednici Povjerenstva, no smatram i dalje da nema sukoba interesa. Formulacija o potencijalnom sukobu interesa je isključivo potencijalna. Martina Dalić je potpredsjednica Vlade, ministrica gospodarstva, jedna od najiskusnijih članica Vlade i ima moje puno povjerenje", rekao je Plenković novinarima nakon završetka Aktualnog prijepodneva u Saboru. 

Plenković je dodao kako je siguran da Dalić nikad ne bi privatni interes pretpostavila interesu države, a to je "da se Ina vrati u hrvatske ruke". 

Dalić je dodala da svoj posao proteklih mjeseci obavlja u skladu s ovlastima potpredsjednika Vlade, da ga radi transparentno, odgovorno "i u skladu sa svim svojim najboljim kapacitetima" te da će tako nastaviti i u budućnosti. 

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa pokrenulo je postupak protiv Dalić zbog činjenice da joj je suprug član Uprave Ine, dok ona vodi slučaj otkupa dionica Ine od MOL-a, zbog čega je u potencijalnom sukobu interesa. 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene