Obavijesti Video Pretražite Navigacija
O pozivu na sučeljavanje na Novoj TV

Plenković: 'Mislim da druga strana nema osobite volje'; Milanović: 'Imam drugih obaveza, vidjet ćemo'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković danas je obišao četvrti Novog Zagreba. Naglasio je potrebu za snažnijom infrastrukturom na tom području. Odgovorio je i na pitanje o pozivu Nove TV na sučeljavanje. Na isto pitanje odgovorio je i Zoran Milanović.

OVDJE ISPROBAJTE APLIKACIJU GDJE SAM 2016.

Pročitajte i ovo Predstavljanje kandidata HDZ-a za EU izbore EU Izbori 2024 Plenković na predstavljanju EU kandidata otkrio podatak koji se dugo čekao: "Danas je dan..." Milanović i Plenković Iz minute u minutu Milanović objavio kada će dati mandat Plenkoviću, napravili potez bez presedana pa se predomislili

Dok je obilazio četvrti Novog Zagreba, kandidat HDZ-a za premijera Andrej Plenković odgovorio je i na pitanje o anketama koje je objavila Nova TV u svom Dnevniku.

'Što se tiče anketa, mislim da one pokazuju bitan trend - da smo u samo dva mjeseca konsolidirali HDZ, mijenjajući retoriku, kulturu komunikacije i dijaloga u ovoj kampanji. Mislim da smo cijelu kampanju proveli upravo u tonu kojeg smo mi digli na europsku razinu', rekao e Plenković.

Lidere stranaka koji imaju najviše mandata prema anketama, Nova TV pozvala je na sučeljavanje 9. rujna, a na pitanje o tome hoće li se odazvati Plenković je izbjegavao direktno dogovoriti.

'Što se tiče sučeljavanja, ja sam za razliku od svih mojih prethodnika, odmah na to pristao početkom kolovoza. Ja ću pobijediti sa ili bez ovog sučeljavanja. Mislim da druga strana nema osobite volje. Od silnih želja i vapaja za sučeljavanjem, od onog prvog sučeljavanja u kolovozu, vidim da nema osobite ambicije. Ja imam niz medijskih nastupa dogovorenih i za danas i za sutra. Bit ćemo u kontaktu s vašom kućom', odgovorio je Plenković.

Uvjeren je da će HDZ biti pobjednik izbora, ali i da će upravo njegova stranka najviše glasova dobiti u Novom Zagrebu. 'Bit ćemo sigurna stranka s najvećim brojem mandata i relativni pobjednik izbora i formirat ćemo stabilnu hrvatsku Vladu', zaključuje Plenković.

Milanović: 'U ovom trenutku imam drugih obaveza, vidjet ćemo'

Kandidat za premijera Narodne koalicije Zoran Milanović jutro je proveo na sastanku sa sindikatima, a nakon sastanka je komentirao ankete i poziv na sučeljavanje.

'Moram priznati da o tome još nisam ni informiran, niti sam razgovarao sa suradnicima, niti s kolegama iz koalicije pa ćemo vidjeti. U ovom trenutku imam drugih obaveza, vidjet ćemo. Ne znam', rekao je Milanović.

Profesor Tihomir Cipek obrazložio je u Dnevniku Nove TV zašto je sučeljavanje važno i koja je poruka ako se netko ne odazove ovakvom pozivu.

'Sučeljavanje je važno jer pokazujete da poštujete svoje birače. Drugo, možete svoje ideje posredovati javnosti. Treće, možete na temelju tog posredovanja i komunikacije s javnošću riješiti neizvjesnost i dobiti. Vrlo su tijesni izbori i bilo bi šteta da hrvatska javnost bude uskraćena za informacije o stavovima naših političkih lidera. Mislim da bi i njima dobro došlo da probaju dodatno mobilizirati birače', rekao je Cipek.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene