449511
449511
449511
449511
449511

Plenković: 'Mislim da druga strana nema osobite volje'; Milanović: 'Imam drugih obaveza, vidjet ćemo'

  • , 08.09.2016., 13:00
  • Autor:
  • komentara

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković danas je obišao četvrti Novog Zagreba. Naglasio je potrebu za snažnijom infrastrukturom na tom području. Odgovorio je i na pitanje o pozivu Nove TV na sučeljavanje. Na isto pitanje odgovorio je i Zoran Milanović.

 
 
 
 
HDZ i SDP izjednačeni (Video: Vijesti u 17h)
HDZ i SDP izjednačeni (Video: Vijesti u 17h)

OVDJE ISPROBAJTE APLIKACIJU GDJE SAM 2016.

Dok je obilazio četvrti Novog Zagreba, kandidat HDZ-a za premijera Andrej Plenković odgovorio je i na pitanje o anketama koje je objavila Nova TV u svom Dnevniku.

'Što se tiče anketa, mislim da one pokazuju bitan trend - da smo u samo dva mjeseca konsolidirali HDZ, mijenjajući retoriku, kulturu komunikacije i dijaloga u ovoj kampanji. Mislim da smo cijelu kampanju proveli upravo u tonu kojeg smo mi digli na europsku razinu', rekao e Plenković.

Lidere stranaka koji imaju najviše mandata prema anketama, Nova TV pozvala je na sučeljavanje 9. rujna, a na pitanje o tome hoće li se odazvati Plenković je izbjegavao direktno dogovoriti.

'Što se tiče sučeljavanja, ja sam za razliku od svih mojih prethodnika, odmah na to pristao početkom kolovoza. Ja ću pobijediti sa ili bez ovog sučeljavanja. Mislim da druga strana nema osobite volje. Od silnih želja i vapaja za sučeljavanjem, od onog prvog sučeljavanja u kolovozu, vidim da nema osobite ambicije. Ja imam niz medijskih nastupa dogovorenih i za danas i za sutra. Bit ćemo u kontaktu s vašom kućom', odgovorio je Plenković.

Uvjeren je da će HDZ biti pobjednik izbora, ali i da će upravo njegova stranka najviše glasova dobiti u Novom Zagrebu. 'Bit ćemo sigurna stranka s najvećim brojem mandata i relativni pobjednik izbora i formirat ćemo stabilnu hrvatsku Vladu', zaključuje Plenković.

Milanović: 'U ovom trenutku imam drugih obaveza, vidjet ćemo'

Kandidat za premijera Narodne koalicije Zoran Milanović jutro je proveo na sastanku sa sindikatima, a nakon sastanka je komentirao ankete i poziv na sučeljavanje.

'Moram priznati da o tome još nisam ni informiran, niti sam razgovarao sa suradnicima, niti s kolegama iz koalicije pa ćemo vidjeti. U ovom trenutku imam drugih obaveza, vidjet ćemo. Ne znam', rekao je Milanović.

Profesor Tihomir Cipek obrazložio je u Dnevniku Nove TV zašto je sučeljavanje važno i koja je poruka ako se netko ne odazove ovakvom pozivu.

'Sučeljavanje je važno jer pokazujete da poštujete svoje birače. Drugo, možete svoje ideje posredovati javnosti. Treće, možete na temelju tog posredovanja i komunikacije s javnošću riješiti neizvjesnost i dobiti. Vrlo su tijesni izbori i bilo bi šteta da hrvatska javnost bude uskraćena za informacije o stavovima naših političkih lidera. Mislim da bi i njima dobro došlo da probaju dodatno mobilizirati birače', rekao je Cipek.

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se