Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ometali suđenje

Anarhisti, među kojima je i Hrvat, pušteni na slobodu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dvoje simpatizera srbijanske Anarhosindikalističke inicijative, od kojih je jedan hrvatski državljanin Davor Bilić, uhićeni zbog ometanja suđenja protiv šestero članova i simpatizera ASI-ja za napad na grčko veleposlanstvo, nakon saslušanja kod istražnog suca pušteni su na slobodu, pri čemu su im oduzete putovnice.

Kako je potvrdila sutkinja i glasnogovornica Prvog osnovnog suda u Beogradu Ivana Ramić, dežurni istražni sudac tog suda je, na prijedlog državnog odvjetništva za pokretanjem istražnih radnji u skraćenom kaznenom postupku, saslušao osumnjičene te im izrekao mjeru zabrane napuštanja boravišta uz oduzimanje putovnica. Osumnjičeni su, kako je rekla, obvezni javljati se nadležnim policijskim postajama.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna detalji akcije Lažne COVID potvrde: Predložen istražni zatvor za petero uhićenih, poznato i koliko su zaradili Slika nije dostupna Dovršena krim istraga MUP objavio za što tereti Kovača i policajca osumnjičenog da mu je pomogao lažirati prijetnje, policajac udaljen iz službe

Biliću i srbijanskoj državljanki s prebivalištem u Austriji Radmili Živadinović, uhićenima u srijedu na početku suđenja takozvanoj ‘beogradskoj šestorki’, na teret se stavlja kazneno djelo ometanja pravde jer su kroz staklo iznad vrata sudnice istaknuli natpis ‘anarhizam nije terorizam’. Članovi i simpatizeri ASI-ja, u dobi od 19 do 29 godina, optuženi za međunarodni terorizam zbog pisanja grafita i bacanja molotovljevih koktela na grčko veleposlanstvo u Beogradu, u srijedu su na početku suđenja pušteni da se brane sa slobode.

Optuženici su u pritvoru bili od rujna prošle godine, a prilikom prvog pojavljivanja pred sudom svih šestero odbacilo je krivnju za kazneno djelo za koje ih se tereti, ustvrdivši kako nisu teroristi. Suđenje je izazvalo veliku pozornost medija, građana i nevladinih udruga, što je rezultiralo time da je veliki broj zainteresiranih za proces ostao ispred sudnice jer unutra nije bilo dovoljno mjesta za sve. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene