Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ima li konkretnih mjera i rješenja?

Analiziramo program Kukuriku koalicije: Primarni cilj vratiti na posao one koji su u krizi ostali bez njega

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Analiziramo program Kukuriku koalicije. Ima li konkretnih mjera i rješenja?

Za koaliciju, primarni je cilj vratiti one ljude na posao koji su bez njega ostali u krizi. To je 140.000 radnih mjesta. Također, poslodavci bi za svakog zaposlenog bili oslobođeni određenih doprinosa, kroz koje vremensko razdoblje, još će se razraditi. Smanjivali bi se doprinosi za poslodavce za mirovinski i zdravstveni sustav. Tu je rupa od 5,6 milijardi kuna i nova bi vlada morala naći način kako će to podmiriti.

Pročitajte i ovo Ilustracija - 2 Dobro je znati Prvi tjedan nove godine je iza nas, a neki su već posrnuli: ''Ključno je postaviti se MUDRO'' Slika nije dostupna Oštre kritike ministru i Vladi HDZ: Ostojić je najgori ministar zdravstva, a Hrvatska nije Kirgistan

Nova koalicija nelikvidnost bi smanjila brzim stečajevima 'fikus tvrtki'. Radnici bi bili prvi u naplati te bi zabranili prebacivanje imovine s fikus tvrtke na normalne tvrtke, gdje se varaju ljudi i država. Plaćanje bi se regulirano kao u Europskoj uniji. Ako se ne može naplatiti, država bi ulazila u vlasničku strukturu nekih tvrtki.

Kaolicija smatra kako se treba vratiti industriji. Namjeravaju poticati izvozne tvrtke. One bi imale porezne olakšice preko HBOR-a . Predviđaju novi model stanogradnje. Išlo bi se na novi model, na najam 7000 do 10 000 stanova.

U Planu 21 predviđa se ukidanje povlaštenih saborskih mirovina. Nema konkretnog plana kako će funkcionirati javna uprava, tek će se razgovarati o lokalnoj samoupravi. Ne zna se točno što bi bilo s mirovinskim sustavom. Ako Kukuriku koalicija pobijedi, do 2015. godine nadaju se rastu gospodarstva do 5 posto, a minus u proračunu bio bi 3 posto.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene