Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Velika analiza

Hrvoje Krešić o premijerovim izjavama nakon današnje sjednice Vlade: "Radio je ono što uvijek u ovakvim situacijama radi"

Aktualno Galerija Hrvoje Krešić u studiju Dnevnika Nove TV - 2 Hrvoje Krešić u studiju Dnevnika Nove TV - 2 Foto: DNEVNIK.hr Hrvoje Krešić u studiju Dnevnika Nove TV - 3 Hrvoje Krešić u studiju Dnevnika Nove TV - 3 Foto: DNEVNIK.hr Hrvoje Krešić u studiju Dnevnika Nove TV - 4 Hrvoje Krešić u studiju Dnevnika Nove TV - 4 Foto: DNEVNIK.hr Hrvoje Krešić u studiju Dnevnika Nove TV - 1 Hrvoje Krešić u studiju Dnevnika Nove TV - 1 Foto: DNEVNIK.hr +0 Afera HEP, ilustracija Galerija 1/5 >>
Nastup premijera nakon današnje sjednice Vlade analizira reporter Dnevnika Nove TV Hrvoje Krešić.

Na pitanje je li Andrej Plenković današnjom konferencijom za medije pokazao da situaciju drži pod kontrolom, reporter Dnevnika Nove TV Hrvoje Krešić komentirao je:

"Andrej Plenković radio je ono što uvijek u ovakvim situacijama radi: relativizirao je sve što je mogao i finim kalibriranjem nastojao ugušiti aferu koja pokazuje da neke stvari u državi i u HEP-u duboko ne štimaju. Dapače, danas je zacementirao taj obrazac kojem sve češće svjedočimo. Od petka znamo da se nešto događa u vezi s HEP-om i prodajom plina, ali nije prikupio podatke, sve se mora istražiti, sve gura u drugi plan. Meni je osobno teško pretpostaviti da on to ne može saznati, a ako ne može, kao što je rekla jedna kolegica - jeste li vi onda opće predsjednik Vlade?

Čak i ovu Uredbu koju su donijeli danas, kojom se ukida obveza HEP-a da kupuje plin od Ine po fiksnoj cijeni vlada je na službenim stranicama objavila prije sat vremena iako je jutros izglasana na sjednici u 10 sati, kada su uostalom bili objavljeni svi drugi službeni dokumenti s današnje sjednice Vlade. Znači, morali smo čekati satima da bude objavljena na stranicama Vlade", rekao je Krešić.

Pročitajte i ovo Ilustracija Dovršena krim-istraga Cure detalji nakon uhićenja: Policija otkrila više o muškarcu koji je prijetio smrću Plenkoviću i članovima Vlade

Što se tiče odgovora na pitanja o odgovornosti Frane Barbarića, reporter Krešić komentirao je:

Pročitajte i ovo Zoran Milanović Obraćanje predsjednika Milanović: "Odlučio sam upozoriti na ozbiljnu prijetnju. To je politički udar Andreja Plenkovića na ustavni poredak i demokraciju"

Pročitajte i ovo Andrej Plenković, predsjednik Vlade Odvojio bi te dvije stvari Reporterka Dnevnika Nove TV pitala Plenkovića o odgovornosti vodećih ljudi HEP-a, pogledajte što joj je odgovorio

"Tu se Andrej Plenković danas ustoličio kao nacionalni prvak u disciplini primjene različitih mjerila za sebi bliske osobe. Kada ga je reporterka Dnevnika Nove TV Sabina Tandara Knezović pitala što sa činjenicom da je šef uprave HEP-a uhvaćen ne samo u bespravnoj gradnji na Hvaru nego i u laži o tome da je imao sve dozvole za proširenje stare obiteljske kuće, Plenković je samo odmahnuo rukom - to sad nema veze sa ovim slučajem plin, to su neke osobne stvari. I opet isti obrazac - kad smo ga prošli put pitali je li u redu da šef HEP-a bespravno gradi i onda mu čak državni inspektorat mora srušiti tu bespravnu gradnju, odgovor je bio - ne znam, nisam vidio, moram se informirati.

Kad kaže da je to osobna stvar, pa znači li to onda da i Andrej Plenković na nekom svom obiteljskom zemljištu na Hvaru može bespravno graditi, jer to je osobna stvar? Zbog čega je onda morao otići Lovro Kuščević, jer i njegova su zemljišta na Braču valjda bila osobna stvar?

Očito kad su njemu bliske osobe u pitanju, skandala nema. Nema problema što je Barbarić potpredsjednik zagrebačkog HDZ-a, a mi se možemo samo pitati štiti li ga zato što je prijatelj ili tu ima još nešto. O svemu oglasio i PPD, koji kaže da nema šanse da su oni u nekom prekršaju, pozivaju i Vladu i DORH da sve istraže", rekao je Krešić.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene