Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Analiza Mislava Bage

"Svakoj Vladi se krajem mandata topi većina u Saboru. Kod Plenkovića je to obrnuto i on će sigurno ući u izbornu godinu"

Mislav Bago (Foto: Dnevnik.hr)
Mislav Bago (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Mislav Bago (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
Premijer Andrej Plenković nakon izglasavanja povjerenja novim ministrima u rekonstruiranoj Vladi može računati na sigurnu većinu i mirno ploviti do kraja mandata.

Premijer Andrej Plenković u ovom trenutku može računati s 82 ruke u Saboru, najviše dosad.

"Činjenica je da se svakoj Vladi, kako joj se približava kraj mandata, uglavnom topi većina. No, kod Andreja Plenkovića čini se da je to obrnuto", kaže reporter Dnevnika Nove TV Mislav Bago, koji je rekonstrukciju Vlade i izglasavanje novih ministara pratio tijekom dana u Saobru.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković i Gordan Maras (Foto: Dnevnik.hr) Burno na odborima Saborski Odbor za Ustav odlučio da je Kujundžić manji prioritet: Mostov prijedlog za smjenu ministra će čekati jesen

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna prve izjave Premijer okupio buduće ministre, jednog već istražuje Povjerenstvo za sukob interesa: ''To je bio manji previd''

"Njegova koalicija, odlaskom Mosta, dolaskom HNS-a pa skelpana i dobrim dijelom s par SDP-ovaca te ostalih zastupnika u ovom trenutku je postojana. Njemu su zapravo koalicijski partneri najveći saveznici te zadnji koji bi tražili prijevremene izbore i raspuštanje Hrvatskog sabora", ističe Bago.

Premijer Plenković će, čini se, sigurno ući u izbornu 2020. godinu.

"Današnja rasprava o povjerenju njegovim ministrima je očekivana. SDP je pokušao i proceduralnim smicalicama, ali i optužbama da su premijer i VLada korumpirani, no Plenković im nije ostao dužan. Tu je nažešći duel bio između premijera i Gordana Marasa (SDP)", rekao je na kraju Bago.

Aktualno Božo Petrov o još jednoj krizi iz koje se izvukla Plenkovićeva Vlada: ''Ovo je zadnji ples nekih političara koji nakon ovoga mogu na zavod za zapošljavanje'' Božo Petrov (Foto: Dnevnik.hr) Božo Petrov (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Božo Petrov i Mislav Bago (Foto: Dnevnik.hr) Božo Petrov i Mislav Bago (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 Kandidati za pozicije ministara pred Saborom (Foto: Dnevnik.hr) Hrvatska Božo Petrov o još jednoj krizi iz koje se izvukla Plenkovićeva Vlada: ''Ovo je zadnji ples nekih političara koji nakon ovoga mogu na zavod za zapošljavanje'' 1/3 >>

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene