Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Analiza Mislava Bage

Preslagivanje ili izbori - Koliko u ovom trenutku ruku može imati HDZ?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Preslagivanje većine ili izbori, čini se da se vraćamo na samo te dvije opcije. Evo na koliko saborskih ruku može u ovom trenutku računati Andrej Plenković ako želi nastaviti voditi Vladu.

"Oni su već popodne počeli prikupljati potpise, naravno i HDZ-ovih zastupnika, ali i svojih koalicijskih partnera. Mi smo ugrubo probali pogledati koliko ruku u ovom trenutku može imati HDZ. Za sada imaju vjerojatno 72 zastupnika na svojoj strani, ali iako to za sada nije 76 ruku, to je već velika, pristojna prednost na samom početku, u manje od 24 sata kad kažete "sad je dosta, idemo razilazimo se" i krećemo sa stvaranjem nove parlamentarne većine", kazao je reporter Dnevnika Nove TV Mislav Bago.

Pročitajte i ovo Ilustracija Otkrila inspekcija Skandal u BiH, šokantna analiza! Prodavali burek s junetinom, a u njemu ustvari bilo nešto sasvim drugo Mislav Bago ANALIZA ZA DNEVNIK NOVE TV Mislav Bago o kandidatu za novog ministra: "Ljudi mu neće vjerovati. Oporba će iskoristiti mogućnost da ga propitaju..."

"Na drugoj pak strani, kada okupimo SDP, HNS, Most, HSS i IDS imamo 70 zastupnika. No, gotovo je nemoguće vjerovati da bi se tu moglo dogoditi da svi oni zajedno budu u jednoj takvoj koaliciji. Znatan je animozotet SDP-a i Mosta i vrlo vjerojatno će mnogi iz Mosta ili iz ovih manjih stranaka priskočiti HDZ-u". 

"Ostaje još jedna skupina, koja je rekao bih neodlučna, koja je spremna možda pregovarati i sjednima i s drugima - Promijenimo Hrvatsku i Živi zid i Snaga. To je 7 zastupnika. Rekao bih da Andrej Penković ima bolju startnu poziciju, premijer je, a ovisit će sve o rezultatima lokalnih izbora. Prođe li dobro, bolje nego što je prošao na zadnjim izborima, on će krenuti u izbore i krenut će u unutarstranačke izbore i napokon složiti stranku kakvu on želi. A prođe li lošije, onda će morati skrpati većinu od onoga što mu je ostalo i to će biti izuzetno loše. Ja se trenutno ne bih kladio na nove izbore zato što Andrej Plenković ima veliki problem s lex Agrokorom, ima velike probleme u ekonomskom segmentu. Upravo je to nešto što treba riješiti, ekonomska tempirana bomba je idućih 12 mjeseci pred njim, i on to mora dovesti u red. Ako mu se dogodi neki poremećaj na ekonomskom tržištu oko Agrokora - on počinje tonuti. On u ovom trenutku mora kontrolirati HDZ, nakon ovih lokalnih izbora trebao bi osigurati unutarstranačke i na taj način bi praktički, preko kontrole HDZ-a mogao početi kreirati politiku te svoje moderne, demokršćanske napredne stranke", zaključio je Bago. 

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene