450930
450930
450930
450930
450930

Aleksandra Kolarić: 'Spremna sam za novi SDP, vrijeme osveta je gotovo'

  • , 21.09.2016., 16:04
  • Autor:
  • komentara

Aleksandra Kolarić poslala je otvoreno pismo članovima Glavnog odbora SDP-a u kojem je iznijela svoja razmišljanja o kako kaže, kriznom trenutkom za stranku.

 
 
 
 
Screenshot: Dnevnik Nove TV
Screenshot: Dnevnik Nove TV

Poručila je kako je "spremna svoja znanja i iskustvo ugraditi u Novi SDP koji će napraviti zaokret".

Podsjetimo, Kolarić jučer je na Facebooku objavila kako joj se posljednjih dana putem mobitela upućuju prijetnje te ih je odlučila prijaviti policiji.

Njezino pismo Glavnom odboru SDP-a prenosimo u cijelosti:

Poštovane članice i članovi,

Želim s vama podijeliti razmišljanja o kriznom trenutku u kojem se nalazi SDP. Pred nama je šansa za novi početak. Vrijeme odluke je pred vama. Hrvatska treba snažan i dosljedan SDP, kao i stabilan HDZ. Danas je pred strankom prvi test demokracije i točka prelaska s riječi na djela. SDP ima priliku zakoračiti na put stvaranja moderne, otvorene, uključive i odgovorne stranke. Naš cilj na tom putu je da SDP postane ključna pokretačka snaga i okosnica progresivne Hrvatske, središnje mjesto njezina okupljanja i rasta.

U javnosti su mnogi, poput mene, više od dvije godine upozoravali bivše vodstvo naše stranke na nedostatak političke dosljednosti i hrabrosti te napuštanje socijaldemokratskih vrijednosti. Upozoravala sam javno i glasno na pogrešnu politiku i nudila rješenja. Dobrobit svih u SDP-u i u društvu nije šutnja, nego dijalog. Nije različitost, već „jedinstvo mišljenja” ono od čega trebamo strahovati. Govorila sam dok je grmjelo, a većina u vodstvu je šutjela. Za tu iskrenost, integritet i dosljednost platila sam političku cijenu. Svjesna sam da dobre stvari nikada ne dolaze lagano. Za njih je potrebna srčanost i upornost. Spremna sam svoja znanja, iskustvo, sposobnosti, ideale i vrijeme ugraditi u Novi SDP koji će napraviti zaokret. Vjerujem u snagu ljevice da ostvari nadu u pravednije društvo. Zbog te nade ne odustajem.

Novi SDP može i mora postati dosljedna i otvorena stranka. Dosljedna stranka ispunjava dana obećanja, preuzima odgovornost i snosi posljedice za pogrešne politike. U otvorenoj, demokratskoj stranci ima mjesta za različita mišljenja i za neslaganje, za sve one koji su nepravedno izbačeni ili gurnuti u stranu. Sloboda govora i pravo na dijalog te sloboda članova da biraju i da budu birani najbolji su načini borbe protiv nesposobnosti, samovolje, karijerističkog koristoljublja i netrpeljivosti u politici. Aktivni i angažirani članovi stranke njezin su najveći potencijal i najuspješniji graditelji njezinog uspjeha. U Novom SDP-u bit će mjesta za sve. Vrijeme osveta je gotovo.

Novi SDP imat će kapacitet i potencijal za stvaranje i izgradnju širokog progresivnog saveza, za okupljanje raznolikih pojedinaca i organizacija. Naša stranka čut će i uvažavati članove, simpatizere i građane. Na takvoj političkoj platformi SDP će imati pravi odgovor na izazove koje pred nas stavlja jaki HDZ. Ovaj put novih i hrabrih ideja je jedina garancija pobjede nad HDZ-om.

Samo reformirani SDP može dati prave odgovore na gospodarske i društvene izazove i ponuditi nova socijaldemokratska rješenja za uravnotežen razvoj, dinamičan rast, zapošljavanje, tolerantno društvo jednakih prilika, socijalnu solidarnost i društvenu pravednost.

Preduvjet promjena i novog početka je odluka Glavnog odbora o uključivanju u stranku svih politički eliminiranih i nepravedno izbačenih članova. To treba biti prvi potez stranke koja okuplja i uključuje, a ne stranka koja dijeli i isključuje. Za sebe i za sve druge koji smo na taj način onemogućeni, a želimo se vratiti u stranku, predlažem Glavnom odboru da u subotu ispravi nepravde, poništi odluke o izbacivanju i raspuštanjima i vrati nas u članstvo.

Vjerujem u SDP, vjerujem u snagu naših članova i simpatizera, vjerujem da ćemo zajedno obnoviti stranku na vrijednostima demokracije, jednakosti i pravednosti. Samo se moramo, riječima Willya Brandta, “odvažiti na više demokracije”.

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se